Update articol:

Iancu Guda: Disproporția dintre salariile în administrația publică și media salariului la nivel național – la maxim istoric

Sursa iancuguda.ro

În administrația publică se câștigă cu 62% mai bine decât în media națională, în timp ce în educația publică diferența este de 10%, arată analistul Iancu Guda, pe blogul personal, prezentând date din luna ianuarie. Potrivit acestuia, ultimul nivel relativ similar atins a fost cel de la finalul anului 2008.

De asemenea, potrivit sursei citate, creșterea salariilor din sectorul public (n.n. de sănătate) (unde se câștigă cu 27% mai bine decât media națională) a cauzat deficite enorme, la nivel record, ale Casei Naționale de Asigurări și Sănătate. Creșterea salariilor din majoritatea segmentelor sectoarelor publice este nesustenabilă, cât timp aceasta este realizată pe majorarea deficitelor acoperite la cel mai scump cost al finanțării din Europa (așa cum este cazul României), comentează Iancu Guda. Acesta avertizează că salariile și pensiile majorate astăzi pe datorie, în contextul scăderii bugetelor alocate pentru investiții, o să fie urmată de o reducerea salariilor și pensiilor în viitor.

Iancu Guda este președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), însă opiniile de pe blog sunt postate în nume personal.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (08/07/2020)

Informare detineri prag >5%

AAGES S.A. (AAG) (08/07/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 pentru 01.01.2020-30.06.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (08/07/2020)

Declaratie detineri SIF Banat-Crisana S.A. la SIF Oltenia S.A.