Update articol:

IN TIMES Concept, un festival de interes turistic internațional, în Arad, anul viitor

InTimes concept, prin fondatorul său, Marius Simion, și prin asociații Marius Porcolean și Ciprian Cristea, a pus bazele unui parteneriat cu Federația TROPAS Y LEGIONES DE LAS FIESTAS DE CARTHAGINESES Y ROMANOS, care organizează în fiecare an, de 3 decenii încoace, în Cartagena (zona Murcia, Spania), un festival de interes turistic internațional, cu temă istorică. În cadrul acestuia, mii de oameni participă activ la recrearea atmosferei și a evenimentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Punic, de acum mai bine de 2.000 de ani, potrivit unui comunicat de presă.

1

Image 1 of 19

Acest eveniment în Cartagena, în perioada celor 10 zile din luna septembrie pe parcursul cărora se desfăşoară, adună până la 900.000 de vizitatori, oraşul triplându-şi efectiv numărul. Exerciţiul finaciar şi impactul economic este de peste 14 mil de euro.

Prin acest parteneriat, InTimes concept pune bazele unui eveniment cultural de tradiție și în Arad, în care, pe lângă războiul dintre cartaginezi și romani, se vor îmbina mai multe perioade și evenimente istorice, cum ar fi războaiele daco-romane. Un eveniment de o așa amploare va pune Aradul pe harta turistică a Europei, devenind astfel un pol turistic important.

La invitația partenerilor români și cu implicarea ambasadei Spaniei și a consulatului din Timișoara, reprezentanții Federației, conduși de președintele acesteia, José Antonio Meca Martínez, se află în această săptămână în Arad împreună cu vice-primarul din Cartagena, responsabil pe zona de turism și comerț, Manuel Antonio Padín Sitcha. Delegația nu are ca scop unic doar parafarea parteneriatului pentru eveniment, ci și multe altele.

În cadrul discuțiilor la primăria municipiului Arad, s-a analizat posibilitatea implementării unor proiecte de natură turistică și culturală, ba chiar s-a propus și ideea înfrățirii celor două localități. Pe lângă reprezentanții Federației și ai InTimes concept, la întâlnire au mai participat și: Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara, José Miguel Viñals, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea și directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean-Andreica.

La întâlnirea cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad s-a discutat despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte comune educaționale și despre implicarea Inspectoratului în eveniment.
Până la sfârșitul vizitei delegației în România, vor avea loc mai multe cercuri de lucru, întâlniri cu oameni de afaceri, cu viitori parteneri ai evenimentului.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (26/07/2021)

Incheiere contract Market Maker

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (26/07/2021)

Neintrunire cvorum AGA 26.07.2021

Sphera Franchise Group (SFG) (26/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017