Update articol:

Institutul german Paul Ehrlich spune că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea demara la începutul anului 2021

vaccin coronavirus pixabay.com

Șeful autorității de reglementare a vaccinurilor din Germania a declarat că unele grupuri de persoane care locuiesc în Germania ar putea fi vaccinate la începutul anului viitor împotriva coronavirusului, care a ucis sute de mii și a provocat ravagii în economia globală, transmite Reuters.

Peste șase producători din întreaga lume desfășoară studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanți, iar unii se așteaptă să afle dacă vaccinurile lor COVID-19 funcționează și sunt în siguranță până la sfârșitul acestui an.

Klaus Cichutek, șeful Institutului Paul Ehrlich, a declarat grupului de ziare Funke că datele din procesele de faza I și faza II au arătat că unele vaccinuri au declanșat un răspuns imun împotriva coronavirusului.

„Dacă datele din studiile de faza III arată că vaccinurile sunt eficiente și sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului, eventual cu condiții anexate”, a spus el.

„Pe baza asigurărilor producătorilor, primele doze pentru persoanele din Germania vor fi disponibile la acel moment, în conformitate cu prioritățile stabilite de Comitetul permanent pentru vaccinare”, a spus Cichutek, referindu-se la grupul care face recomandări pentru utilizarea de vaccinuri aprobate în Germania.

Coronavirusul a infectat peste 22 de milioane de oameni la nivel mondial de la prima detectare în China la sfârșitul anului trecut. Au murit aproape 800.000.

Mai multe companii, inclusiv Moderna, AstraZeneca și Pfizer Inc, spun că fiecare se așteaptă să facă peste 1 miliard de doze de vaccin anul viitor.

Firma germană de biotehnologie CureVac nu a exclus un proces rapid de aprobare a vaccinului său potențial și se așteaptă să îl aibă pe piață până la jumătatea anului 2021.

Săptămâna trecută, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia a devenit prima țară care a acordat aprobarea unui vaccin COVID-19 după mai puțin de două luni de testare la om. 

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020