Update articol:

Iranul consideră decizia SUA de a facilita accesul la internet parte a poziţiei sale ostile

iran Sursa foto: pixabay.com

Teheranul a criticat sâmbătă decizia Statelor Unite de a face excepţii de la sancţiuni pentru a facilita accesul la internet pentru cetăţenii iranieni în timpul protestelor la nivel naţional care au loc în această ţară, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Regimul iranian consideră că acest lucru este în concordanţă cu poziţia ostilă a Washingtonului faţă de Teheran, a informat presa de stat iraniană.

“Prin reducerea severităţii unei serii de sancţiuni în domeniul comunicaţiilor – menţinând în acelaşi timp presiunea maximă – SUA urmăresc să îşi atingă obiectivele împotriva Iranului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Nasser Kanaani, citat de presa de stat.

SUA au autorizat vineri companiile de internet să îşi extindă serviciile în Iran, după ce Teheranul a recurs la întreruperi ale accesului la internet ca modalitate de a combate manifestaţiile cu care se confruntă după decesul tinerei Mahsa Amini în arestul poliţiei moravurilor, conform EFE.”Prin această măsură, vom ajuta ca poporul iranian să nu rămână în obscuritate. Este un pas în sprijinirea semnificativă a iranienilor care cer să li se respecte drepturile fundamentale”, a anunţat într-un comunicat secretarul american de stat Antony Blinken.

În urma acestei decizii, Departamentul Trezoreriei, care menţine sancţiuni severe împotriva Iranului, a emis o licenţă generală prin care ”companiile tehnologice vor putea spori serviciile digitale oferite iranienilor, începând de la accesul în cloud şi până la instrumentele de îmbunătăţire a securităţii şi confidenţialităţii online”.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX