Update articol:

Jianu, CNIPMMR: O să avem discuţii în cadrul consiliului cu privire la posibilitatea înfiinţării unui furnizor propriu de energie

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijloci din România (CNIPMMR) va analiza posibilitatea înfiinţării unui furnizor propriu de energie şi cere autorităţilor susţinerea acestui sector printr-un ajutor de stat pentru plata facturilor, a declarat, luni, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă.

“Există o îngrijorare a IMM-urilor pentru posibilitatea creşterii preţurilor la energia electrică, pentru că vorbim de o categorie la fel de vulnerabilă ca şi populaţia. IMM-urile sunt și ele lipsite de informare, au o putere deficitară de negociere şi estimările noastre sunt acelea că preţul final ar putea să crească şi pentru IMM-uri cu aproximativ 20%, ceea ce ar duce România în top 7, în ceea ce înseamnă cea mai scumpă energie în UE, cu consecinţe asupra coşului zilnic şi asupra competitivităţii. Câte dintre IMM-urile din România îşi permit să plătească energie mai scumpă? Energia însemnând foarte mult în costurile de producţie”, a precizat Jianu.

Jianu a solicitat ca în cadrul Consiliului Consultativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să existe şi un reprezentant al IMM-urilor.

“Cred că se impune discuţia pe un ajutor de stat pentru susţinerea costurilor la energie şi o să avem discuţii în cadrul consiliului (CNIPMMR – n.r.) cu privire la posibilitatea înfiinţării unui furnizor propriu de energie, care să sa agregheze nevoile IMM-urilor”, a completat Florin Jianu.

 

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (18/01/2021)

Informatii cu privire la perioada inchisa tranzactionarii: 23 ian - 22 feb 2021

STK EMERGENT (STK) (18/01/2021)

Schimbare denumire administrator STK Emergent