Update articol:

JP Morgan: Semnalul de recesiune venit din curba randamentelor este distorsionat, dar riscul rămâne

Distorsiunile din curba randamentelor titlurilor de Trezorerie SUA nu reprezintă neapărat un semnal al riscului de recesiune, dar acesta este semnalat, în continuare, de curba pieței monetare, potrivit JPMorgan Chase & Co.

Acțiunile bancare au fost printre cele mai marcate, săptămâna trecută, după ce curba randamentelor obligațiunilor s-a inversat miercuri, un eveniment neobișnuit în care randamentele obligațiunilor pe termen mai lung (10 ani) scad sub cele ale celor pe termen scurt (2 ani). Această situație este văzută drept un semnal de recesiune în SUA.

O creștere a stocului de datorii cu randamente negative în întreaga lume a modificat stabilirea prețului și riscului de credit din SUA, deoarece investitorii străini sunt obligați să investească în titluri de trezorerie și obligațiuni corporative din S.U.A., au scris, vineri, strategii JP Morgan, inclusiv Nikolaos Panigirtzoglou, potrivit Bloomberg. Acest lucru înseamnă că curbele de randament suveran și de credit din SUA își pierd conținutul informațional, făcând din curba pieței monetare, care este mai puțin afectată, un loc mai bun pentru a căuta un semnal economic, au spus ei.

“Riscurile de recesiune sunt ridicate, considerăm noi, prin inversarea din partea din față a curbelor pieței monetare din SUA (n.n titlurile cu maturități mai scurte), care sunt mai puțin distorsionate de fluxurile externe”, au scris analiștii. Potrivit acestora, inversarea curbei de randament pentru titlurile de trezorerie este „mai puțin o reflectare a riscurilor de recesiune din SUA și mai mult o reflectare a disperării pentru randament a investitorilor străini care investesc în obligațiuni în dolari americani, întrucât randamentele obligațiunilor au devenit negative în Europa și Japonia.”

Datoria cu randament negativ a atins săptămâna trecută un record de 16 trilioane de dolari, după ce curba de randament cheie de 2 ani și 10 ani a SUA a fost inversată pentru prima dată din 2007 – o mișcare considerată adesea un semnal al crizei economice.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent privind importanta votului prin corespondenta AGA 27.01.2021

BERMAS S.A. (BRM) (19/01/2021)

Calendar financiar an 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent cf. art. 234 litera i) din Reg. 5/2018

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (19/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014