Update articol:
După ce a primit avizul BNR,

Laurențiu Mitrache a început mandatul de director general CEC Bank

La data de 30.04.2019, Banca a obținut un profit brut de 153,2 mil. lei, semnificativ mai mare față de obiectivele asumate pentru perioada ianuarie-aprilie 2019", a declarat domnul Laurențiu Mitrache, Director general – Preşedinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank. La data de 30.04.2019, Banca a obținut un profit brut de 153,2 mil. lei, semnificativ mai mare față de obiectivele asumate pentru perioada ianuarie-aprilie 2019", a declarat domnul Laurențiu Mitrache, Director general – Preşedinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

Laurențiu Mitrache, fost preşedinte executiv al Bank Leumi România, și-a început, de luni, mandatul de director general al CEC Bank, după ce a primit avizul BNR. Mandatul său va fi de patru ani.

Recent, acționarul CEC Bank, Statul Român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, a hotărât modificarea statutului Băncii în sensul adoptării sistemului splitat de conducere (separarea funcției de Președinte al Consiliului de Administrație de cea de Director General – Președinte al Comitetului de Direcție).

Totodată, Adunarea Generală a Acționarilor CEC BANK SA a stabilit numirea doamnei Mihaela Popa în funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție, interimar și numirea domnului Radu Grațian Ghețea în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Băncii.

Laurențiu Mitrache și alți membri din conducerea Leumi au fost achitați, la finalul lui 2016, într-un dosar pe abuz în serviciu inițiat de DNA, în care bancherul primise, inițial, o condamnare cu suspendare. De atunci, însă, Mitrache nu a mai revenit în piața bancară, până acum.