Update articol:

Listarea unor fonduri cu investiții în Bitcoin, respinsă de Comisia de Supraveghere din SUA

Șansele de listare a unor ETF-uri (Exchange Traded Fund – o colecție diversificată de active, similar unui fond mutual, care se tranzacționează pe bursă) cu investiții în Bitcoin s-au diminuat drastic, după ce Securities and Exchange Commission (SEC – Comisia de supraveghere a piețelor bursiere din SUA) a respins cererile de tranzacționare pentru 9 astfel de produse, invocând preocupări continue cu privire la manipulare și supraveghere a pieței, potrivit Bloomberg.

Agenția de presă notează că Hester Peirce – unul dintre cei patru comisari aflați în prezent în cadrul SEC – a declarat că agenția va reexamina această decizie. Totuși, o inversare a hotărârii este puțin probabilă.

Decizia nu a fost una surprinzătore, în ciuda lobby-ului în favoarea unui ETF pe criptomonede, făcut de sutele de fani ai monedelor virtuale.

SEC a solicitat în mod repetat burselor și emitenților de criptomonede să abordeze riscurile de manipulare pe care le întâmpină investitorii obișnuiți.

“Piețele sunt mici, iar volumele sunt scăzute, ceea ce face ca manipularea să fie posibilă”, a declarat Chris Matta, co-fondator al Crescent Crypto Asset Management.

Potrivit surselor Bloomberg, investitorii de retail – cum ar fi un parlamentar democrat – au cumpărat Bitcoin la cotațiile maxime de aproximativ 20.000 de dolari anul trecut, doar pentru a vedea că acesta se prăbușește la aproximativ 6.000 de dolari.

Ryan White, un purtător de cuvant al SEC, a declarat anterior că agenția refuză să comenteze dincolo de ceea ce a fost postat în decizie. Acolo se arată că “respingerea cererii nu se bazează pe o evaluare dacă Bitcoin sau tehnologia blockchain în general are utilitate sau valoare ca inovație sau ca investiție”.

Cele nouă ETF-uri respinse de această dată proveneau de la ProShare Capital Management, GraniteShares Advisors și Direxion Asset Management.

Speranțele investitorilor stau acum în aprobarea fondului VanEck, care intenționează să aibă un preț minim pe unitate, în mod explicit, pentru a descuraja micii investitori.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALRO S.A. (ALR) (19/07/2024)

Trading Update T2 2024

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024