Update articol:

Londra respinge afirmaţia lui Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace

Sursa foto: pixabay.com

Marea Britanie a respins afirmaţia lui Vladimir Putin conform căreia doar o parte din cerealele exportate din Ucraina în cadrul unui acord internaţional va fi destinată ţărilor sărace, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, fără a cita o sursă, că doar două din cele 87 de nave, care transportau 60.000 de tone de produse, au plecat spre ţări sărace. Acordul de a permite exporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia, a intrat în vigoare luna trecută.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, citând cifre oferite de Naţiunile Unite, că aproximativ 30% din cerealele exportate în cadrul acordului au fost furnizate ţărilor cu venituri mici şi medii din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Rusia urmăreşte o strategie de dezinformare deliberată, deoarece încearcă să nu îşi asume responsabilitatea pentru problemele legate de insecuritatea alimentară, să discrediteze Ucraina şi să minimizeze opoziţia faţă de invazia sa, a mai precizat ministerul în raportul zilnic de informaţii cu privire la războiul din Ucraina, pe Twitter.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative