Update articol:
Macron: "Vizita președintelui chinez în Franţa vine într-un moment în care Uniunea Europeană se află la momentul alegerilor"

Actualizare: Acţiunile Airbus au urcat, după ce China a comandat livrarea a 300 de aeronave

www.elysee.fr www.elysee.fr

Actualizare:  Acţiunile Airbus au urcat marţi după ce grupul aeronautic european a obţinut un contract de zeci de miliarde de euro pentru livrarea a 300 de aeronave Chinei, transmite Reuters.

La Bursa de la Paris, acţiunile Airbus înregistrau marţi dimineaţa un avans de 1,9%, după comanda gigant anunţată luni seara, care a coincis cu vizita în Europa a preşedintelui chinez Xi Jinping.

Marţi, Xi Jinping se va întâlni la Paris cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru discuţii privind schimbările climatice, comerţul şi multilateralismul.

Analiştii băncii americane de investiţii Citigroup şi-au sfătuit clienţii să cumpere acţiuni Airbus. “Nu avem detalii privind programul livrărilor dar China va lua aproximativ 20-25% din producţia anuală a Airbus şi ţinând cont că aeronavele din familia A320 sunt deja vândute până în 2025, credem că a sporit probabilitatea ca Airbus să-şi majoreze producţia”, se arată în analiza Citigroup.

……………

Franţa a semnat 15 contracte de afaceri cu China, în valoare de miliarde de euro, inclusiv un acord prin care grupul energetic francez EDF va construi un parc eolian offshore în China, a informat un reprezentant al Palatului Elysee. Compania franceză Fives şi grupul China National Building Materials au  semnat un acord de un milion de euro în vederea cooperării în sectorul economisirii energiei în ţările în curs de dezvoltare. De asemenea CMA-CGM şi China State Shipbulding Corporation vor construi zece containere, într-o tranzacţie evaluată la 1,2 miliarde de euro. De asemenea, Parisul şi Beijingul au fost de acord cu ridicarea restricţiilor la exporturile de carne de pasăre din Franţa către China.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a spus: “Reducerea gazelor cu efect de seră, eficiența standardelor energetice, reorientarea fluxurilor financiare, alinierea băncilor de dezvoltare la Acordul de la Paris … Cu China, avansăm în ceea ce priveşte clima”.

Acesta consideră că vizita de stat a președintelui chinez vine într-un moment în care Uniunea Europeană se află la momentul alegerilor şi că cele două ţări au o responsabilitate: să construiască echilibrul de mâine.

Potrivit lui Macron, Franţa nu se află în rivalitate strategică cu China în Africa, ci aceste state pot fi parteneri în termeni de securitate, educație, infrastructură și dezvoltare.

 

China a comandat 300 de avioane Airbus de aproximativ 30 de miliarde de euro

Valoarea celor 300 de avioane Airbus comandate de China este de aproximativ 30 de miliarde de euro (33,94 de miliarde de dolari), a anunţat, ieri, un oficial al preşedinţiei franceze, potrivit Reuters.

 

 

 

 

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (23/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 16.10.2020

VRANCART SA (VNC24) (23/10/2020)

Rata dobanda cupon nr. 16

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 22.10.2020