Update articol:

Marea Britanie: Huawei trebuie să respecte condiţii clare pentru a fi implicată în construcţia reţelei 5G

Grupul chinez Huawei trebuie să respecte condiţii clare pentru ca Marea Britanie să îi permită în continuare să fie implicat în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii 5G, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în urma unei informaţii potrivit căreia accesul Huawei la acest proiect va fi blocat, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Autorităţile britanice redactează propuneri pentru a opri instalarea de echipamente ale Huawei Technologies în termen de 6 luni, a relatat publicaţia Sunday Telegraph, ceea ce ar inversa o decizie luată la începutul acestui an.

Întrebat despre această informaţie, Hancock a refuzat să comenteze, dar a spus că recomandarea iniţială a fost de la început condiţionată.

”Nu aş comenta informaţiile de acest tip care au apărut. Ce pot spune este că atunci când am publicat un raport interimar la începutul acestui an, există un număr de condiţii care trebuie respectate”, a spus ministrul.

”Sunt sigur că Consiliul de Securitate Naţională va analiza condiţiile respective şi va lua o decizie corectă, pentru a ne asigura că vom avea atât o infrastructură de telecomunicaţii foarte solidă, dar şi sigură”, a arătat Hancock.

Premierul Boris Johnson, care a permis în ianuarie un rol limitat în construcţia reţelei 5G, a fost presat tot mai mult de către Statele Unite şi unii parlamentari britanici pentru a interzice participarea Huawei, din motive de securitate.

Marţi, Johnson şi-a înăsprit retorica la adresa Huawei, avertizând China că va proteja infrastructura critică ”de furnizorii de stat ostili”.

Miniştrii s-au referit la sancţiunile americane ca având probabil un impact asupra viabilităţii Huawei ca furnizor de echipamente 5G.

Publicaţia Sunday Telegraph a relatat că Centrul naţional pentru Securitate Cibernetică  şi-a schimbat recomandările referitoare la Huawei, pentru că sancţiunile vor forţa compania să folosească tehnologie care nu este de încredere.

BVBStiri BVB

BRK Dow Turbo Short 27450 (BKDOWTSA5) (10/08/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 August 2020

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/28,500/28,000 (EBDOWTS15) (10/08/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 August 2020

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/28,500/28,000 (EBDOWTS15) (10/08/2020)

Suspendare tranzactionare - 09:45 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera