Update articol:

Mihail Sebastian, scriitorul evreu român câștigător postum al numeroase premii, elogiat în Marea Britanie de prezentatoarea britanică Tessa Dunlop

Seria de filmulețe de promovare a României pe plan internațional continuă vineri, 6 noiembrie, cu un nou episod dedicat scriitorului și dramaturgului Mihail Sebastian.

Născut Iosef Hechter, în 1907, pe malurile Dunării, în Brăila, a crescut ca un evreu în România, o țară care a refuzat multă vreme emanciparea evreilor, într-o epocă în care antisemitismul a căpătat forme noi, brutale, fatale. (…) Bineînțeles, e profund ironic faptul că omul care a surprins cel mai bine frumusețea României, umorul satiric și trecutul liric, nu a fost acceptat de țara sa. Anii ’30, acel deceniu demonic, învolburat de simboluri și tensiuni, au scos ce era mai bun în Sebastian și ce era mai rău în lumea din jurul său. A îndrăznit să scrie despre faptul că era evreu în România anilor ’20.”, Tessa Dunlop.

Vezi filmul aici: https://www.facebook.com/ICRLondon/videos/1090017961448841

Who is Romaniaeste scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor „The Bletchley Girls” și „The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC „Coast”. A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat și acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României.

Tessa Dunlop: „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”

Seria “Who is Romania“ este produsă de Storytailors, casă de producție internațională fondată de un român, Paul Andrei Lungu, care acoperă peste 40 de țări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR, precum și sprijinul media al Fundației România Pretutindeni.

 

BVBStiri BVB

STK EMERGENT (STK) (05/03/2021)

VAN la data 26.02.2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (05/03/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 29(30).03.2021

ERSTE GROUP TURBO SHORT 0.10/29.50/29 (EBEBSTS49) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 08 si 09 Martie 2021

RETRASIB SA (RTRA) (05/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021