Update articol:

Miliardarul Seth Klarman emite avertismente directe despre evoluția economiei globale

https://www.broadinstitute.org/history-leadership/board-directors/bios/seth-klarman https://www.broadinstitute.org/history-leadership/board-directors/bios/seth-klarman

• Miliardarul Seth Klarman, pe care unii îl numesc următorul Warren Buffett, a transmis o scrisoare de avertizare către investitori cu privire la tensiunile globale, creșterea nivelului datoriilor și a diviziunilor politice
• Scrisoarea a provocat rumori la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția

Miliardarul Seth Klarman, investitor cunoscut pentru analiza lui sobră și meticuloasă, pe care unii îl numesc următorul Warren Buffett, a transmis o scrisoare surprinzător de alarmantă în care îşi avertiza investitorii asupra impactului economic al tensiunilor globale, al creșterii datoriei și al diviziunilor politice. Seth Klarman, în vârstă de 61 de ani, conduce grupul Baupost, care gestionează active de aproximativ 27 de miliarde de dolari.
“Nu ne putem vedea de afaceri în mod obișnuit, în contextul protestelor constante, revoltelor, opririlor (n.r. ale guvernului federal) şi escaladării tensiunilor sociale”, a scris “, a scris Klarman în scrisoarea anuală către investitori, potrivit New York Times, citată de CNBC.
Scrisoarea a provocat rumori la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.
În scrisoare, Klarman și-a exprimat tulburarea cu privire la reacția investitorilor în ceea ce priveşte retragerea SUA de la conducerea internațională și la izbucnirile pe Twitter ale președintelui Donald Trump. Trump a renunțat la planurile de a participa la Davos din cauza opririi guvernului, care este în cea de-a 32-a zi, fără nici o perspectivă că se va încheia în viitorul apropiat.
“Pe măsură ce ordinea internațională de după cel de-al Doilea Război Mondial a continuat să se erodeze, piețele au ignorat implicațiile pe termen lung ale unei Americi mai izolate, ale unei lumi în derivă și ale unei poziții de lider global vacante”, a scris el.

Klarman a avertizat, de asemenea, asupra creșterii nivelului datoriilor, subliniind că datoria totală a guvernului din SUA depășește acum PIB-ul, un nivel de care alte țări precum Canada, Franța, Marea Britanie și Spania se apropie.
“Semințele următoarei crize financiare majore (sau a celei de după aceasta) pot fi găsite în nivelurile de datorie suverană de astăzi”, a spus el.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022