Update articol:

Nagorno-Karabah: Armenia a declarat legea marţială şi a dispus mobilizarea totală a armatei (video)

Premierul armean Nikol Pashinyan - foto Twitter Premierul armean Nikol Pashinyan - foto Twitter

Armenia a declarat legea marţială şi a dispus o mobilizare totală a armatei în urma confruntărilor din regiunea Nagorno-Karabah cu Azerbaidjanul, a anunţat duminică premierul armean Nikol Pashinyan, transmite Reuters.

Printr-o hotărâre a Guvernului Republicii Armenia este anunțată starea de război și mobilizarea generală. Decizia va intra în vigoare din momentul publicării. Personalul atașat trupelor este îndemnat să se prezinte la comisariatele militare teritoriale, a scris prim-ministrul armean, Nikol Pașinean, potrivit Sputnik.

 

 

”Susţinem ferm statul nostru, armata noastră şi vom învinge. Trăiască glorioasa armată armeană!”, a scris pe Twitter şeful executivului armean.

”Condamnăm ferm agresiunea conducerii politico-militare a Azerbaidjanului împotriva Republicii Artsah (Karabah, n.red.). Partea armeană va acţiona cu încredere cu toate capacităţile sale pentru a asigura securitatea poporului din Artsah şi pentru a furniza răspunsul politic şi militar adecvat. Conducerea politico-militară a Azerbaidjanului poartă deplina responsabilitate pentru consecinţele agresiunii sale”, indică Ministerul de Externe armean pe site-ul său.

Tensiunile au crescut între Armenia și Azerbaidjan în urma ciocnirilor violente, autorităţile de la Erevan a spus că forțele azere au bombardat regiunea separatistă din Nagorno-Karabakh, iar Baku a acuzat forțele armene de bombardarea pozițiilor militare și civile azere.

Astfel, Baku și Erevan s-au acuzat reciproc de tensionarea situației. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului afirmă că focul a fost deschis de partea armeană, iar forțele azere au declanșat o operațiune de contraofensivă. Ministerul Apărării al Armeniei declară că regiunea Karabah a fost supusă unor atacuri aeriene și cu rachete din partea Azerbaidjanului.

Ministerul Apărării al Armeniei a arătat cum au fost bombardate tancurile Azerbaidjanului pe linia de contact, anunță RIA Novosti.

 

Rusia cere încetarea focului

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a îndemnat părțile în conflictul din Karabahul de Munte să înceteze imediat focul. Într-un mesaj al diplomației ruse se menționează că situația din zona conflictului din Karabahul de Munte s-a agravat brusc, părțile trag intensiv unul asupra altuia, există informații cu privire la existența unor victime.

“Îndemnăm părțile să înceteze imediat focul și să purceadă la negocieri pentru a stabiliza situația”, se spune în declarația MAE al Rusiei.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (05/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2023)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

VES SA (VESY) (05/12/2023)

Neintrunire cvorum AGAE 29-30.11.2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (05/12/2023)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

PREBET SA AIUD (PREB) (05/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27.11.2023 - 01.12.2023