Update articol:

Nasdaq scade cu peste 3%, pe măsură ce sectorul de tehnologie scade din nou, Dow pierde 550 de puncte

Acțiunile americane au scăzut brusc marți, acțiunile tehnologice fiind sub presiune după cea mai gravă vânzare din ultimele cinci luni, săptămâna trecută, potrivit CNBC.

Nasdaq Composite a scăzut cu 3,7%, iar Dow Jones a pierdut 558 puncte, sau mai mult de 2%. S&P 500 a scăzut cu 2,5%.

“Evaluările ridicate ale acţiunilor mega-cap sunt întinse cu mult peste nivelurile istorice”, a spus Bruce Bittles, strateg șef de investiții la Baird, adăugând: „Indicatorii tehnici au indicat un optimism excesiv pe piață, ceea ce sugerează adesea o fază de consolidare / corectare.”

Acţiunile Tesla a scăzut cu 18,4%, după ce a eşuat în includerea în S&P 500. Investitorii au pariat pe includerea acțiunii în S&P 500.

Acțiunile Tesla s-au prăbușit cu peste 15%, în pre-deschiderea şedinţei de astăzi

 

Alte acţiuni fierbinți de pe Nasdaq au fost puternic lovite. Facebook, Amazon, Netflix și Alphabet, părintele Google, au scăzut cu peste 2,8%. Apple a scăzut cu 5,2%. Zoom Video a scăzut cu 5,2%.

Acțiunile Softbank au scăzut cu 7% luni în Japonia, deoarece banca a fost identificată ca fiind marele cumpărător de opțiuni care pariază miliarde pe acțiuni de tehnologie pe măsură ce acetea creșteau. Tranzacțiile cu acțiuni din tehnologie ar putea pierde o parte din avânt dacă Softbank ar reduce aceste pariuri.

Acţiunile companiilor de semiconductori au fost sub presiune, pe fondul tensiunilor comerciale între SUA și China. Nvidia a scăzut cu 6,4%, iar Micron a pierdut 3,9%. Titlurile Applied Materials au scăzut cu peste 6%, iar Advanced Micro Devices au scăzut cu 3,9%. ETF VanEck Vectors Semiconductor (SMH) s-a tranzacționat cu aproape 4% mai puţin.

Vineri, acțiunile din tehnologie au înregistrat scăderi majore. Pierderile accentuate ale Amazon, Apple, Microsoft și Facebook – liderii pieței în 2020 – au dus Nasdaq Composite la cea mai grea săptămână din 20 martie. Dow a înregistrat cele mai mari pierderi săptămânale din iunie.

Mulți de pe Wall Street cred că slăbiciunea derivă din îngrijorarea că masiva pregătire tehnologică a împins evaluările la niveluri nesustenabile. Chiar și cu scăderea săptămânii trecute, Nasdaq a crescut cu peste 70% față de nivelul său din martie.

Matt Maley, strateg de piață șef la Miller Tabak, crede în continuare că este probabilă o corecție de peste 10%. 

Scăderea Big Tech de săptămâna trecută a coincis cu performanța superioară a acţiunilor ciclice – numele cele mai sensibile la redresarea economică. Sectoarele materiale și financiare ale S&P 500 au fost cei mai mari câștigători în săptămâna precedentă, în creștere cu 2,3% și, respectiv, cu 0,9%.

Evoluțiile geopolitice au influențat, de asemenea, sentimentul investitorilor marți. China a acuzat SUA de „agresiune”, deoarece a lansat marți o inițiativă globală de securitate a datelor. Acest lucru a venit în timp ce Washingtonul continuă să facă presiuni asupra celor mai mari firme tehnologice din China și să convingă țările din întreaga lume să le blocheze. De asemenea, președintele Donald Trump a anuntat recent ideea „decuplării” de China sau a refuzului de a face afaceri cu această țară.

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021