Update articol:

Acționarii Nuclearelectrica au aprobat declanșarea cumpărării activelor sucursalei Feldioara aparținând Companiei Naționale a Uraniulu

Sursa Ministerul Energiei

Acționarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat, astăzi, declanșarea procedurilor de cumpărare a activelor aferente Sucursalei Feldioara aparținând Companiei Naționale a Uraniului SA (Companie), prin negociere directă cu Compania, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

De asemenea, AGA a decis împuternicirea conducerii Societății Naționale Nuclearelectrica SA pentru derularea procedurilor necesare cumpărării activelor aferente Sucursalei Feldioara aparținând Companiei Naționale a Uraniului SA, inclusiv pentru discuții și negocieri cu reprezentanții Companiei Naționale a Uraniului S.A., în scopul pregătirii documentațiilor necesare și a ofertei de cumpărare.

Recent, ministrul Economiei Virgil Popescu a spus: “Dorim ciclu integrat nuclear. Dorim ca în cadrul Nuclearelectrica să fie transferate, evident cu un preţ corect, uzina de la Feldioara, şi ulterior, licenţa minei noi care deţine zăcământul de uraniu să fie trecută tot la Nuclearelectrica, pentru că mina de la Crucea este cu zăcământul pe finalizare şi nu mai are zăcământ.

Practic, dorim ca acest ciclu de producţie, avem şi o lege a ciclului integrat de producţie, extracţie-prelucrare-producere de energie electrică să fie într-un ciclu integrat, într-o singură companie, pentru a nu mai avea probleme de competiţie şi de alte lucruri pe care le avem în acest moment.”

O altă decizie a AGA a fost declansarea initierii demersurilor în vederea transferului licenței de concesiune a activității de exploatare în perimetrul Tulghes – Grinties, județul Neamț, incheiată intre Agenția Națională de Resurse Minerale și Compania Națională a Uraniului SA, în temeiul prevederilor HG nr. 277/2000 privind aprobarea unor licențe de concesiune a activităților de exploatare, incheiate intre Agenția Națională de Resurse Minerale și Compania Națională a Uraniului SA.

Acționarii au mai hotărât aprobarea participarii SNN la constituirea Asociatiei Producatorilor de Energie Electrica – HENRO si a contributiei initiale la patrimoniul acesteia, dar și majorarea cu 1.500.000 RON, respectiv o valoare maxima totala de 5.500.000 RON, a cuantumului Contractului de Imprumut actionar, convertibil in actiuni, catre filiala EnergoNuclear SA.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017