Update articol:

Premierul britanic recunoaşte că Turcia este greu de convins să accepte Finlanda şi Suedia în NATO

Boris Johnson Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi presei că Turcia este greu de convins să accepte primirea în NATO a Finlandei şi Suediei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În aeronava cu care se deplasa spre Madrid, pentru a participa la summitul NATO, Johnson le-a spus ziariştilor care îl însoţeau: “Ceea ce contează este că sunt progrese: suedezii, în special, au luat măsuri importante în privinţa PKK şi YPG, problema care îl preocupă în mod deosebit pe preşedintele (Turciei, Recep Tayyip) Erdogan”.

PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) este considerat de Turcia organizaţie teroristă. YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) este o grupare de miliţii kurde din Siria, care a colaborat cu SUA pentru înfrângerea Statului Islamic, dar a luptat şi împotriva forţelor turce. Ankara acuză autorităţile de la Stockholm că tolerează activităţi ale acestora pe teritoriul suedez.

“Va fi un dialog dificil”, a recunoscut premierul.

El a apreciat că este foarte important pentru NATO să includă Finlanda şi Suedia. Regatul Unit a semnat în mai acorduri de apărare reciprocă cu cele două ţări nordice, înainte de aderarea lor la Alianţă.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022