Update articol:
PARTENERIAT MEDIA

PRIAevents și Consiliul Concurenței România vă invită la Pria Competition Conference în 21 martie 2023, de la 8:45 la Grand Hotel Bucharest, sala Rapsodia

3 Presedinți de consilii de Concurență și un oficial de la DG Competition Comisia Europeană participă marți, 21 martie de la 8:45 la Conferința PRIA COMPETITION ROMANIA 2023, organizată de PRIAevents și Consiliul Concurenței, păstrând astfel tradiția anuală invitându-vă la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION la Grand Hotel Bucharest ( fostul InterContinental), sala Rapsodia.

În cadrul ediției din acest an vom discuta despre cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și despre importanța unei abordări UE asupra concurenței.

Vor fi dezbătute subiecte importante pentru sectoarele de afaceri precum energie, mediu, construcții și imobiliare, sănătate, IT, auto, finanțe transport și logistică, industrie și multe alte sectoare de business.

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  SchoenherrPopovici Nițu Stoica & AsociațiiKinstellarGNP Guia Naghi și AsociațiiPeliPartners și Stratulat Albulescu.

După cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

AGENDA

1. Welcome Coffee and Registration at Grand Hotel Bucharest 9:00-9:15

During PRIA COMPETITION CONFERENCE 4 heads of a competition agencies and a DG Competition official will discuss some of the latest developments in competition enforcement, including from their own jurisdiction.

Throughout the confrerence we will focus also on Key Trends in the Romanian Competition Scene with the most important Competition specialists together with proeminent representatives of the business sectors in Romania

2. The Importance of the EU Approach on Competition 09:15-10:00

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Councilil Romania
 • Alexander Winterstein, Head of Unit, Communications Policy, DG Competition
 • Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr

 

3. The latest developments in competition enforcement, in Romania and Republic of Moldova. Latest Trends in Competition 10:00-10:45

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Councilil Romania
 • Alexei Gherțescu, President of the Competition Council Republica Moldova
 • Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații

 

4.  The latest developments in competition enforcement in EU Countries 10:45-11:15

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Councilil Romania
 • Tomasz Chróstny, President of the Office of Competition and Consumer Protection Poland
 • Otilia Vilcu, Partner, GNP Guia Naghi și Asociații

 

5. Key Trends in the Romanian Competition Scene. Focus on the emerging business sectors. In this panel the most important Competition specialists will debate together with proeminent representatives of the business sectors in Romania 11:15-12:45

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Councilil Romania
 • Cătălin Graure, Managing Associate, Kinstellar Romania
 • Oana Bucsa, Senior Associate, Peli Partners
 • Oleg Roibu, Reprezentant ANIS
 • Constantin Damov, President Green Group/President Coalition of Circular Economy
 • Cristian Erbașu, President of Federation of Constructing Companies in Romania

 

6. Focus on the emerging business sectors in Romania 12:45-13:15

 • Bogdan Chirițoiu, President of the Competition Councilil Romania
 • Ana Maria Kusak, Partner, Stratulat Albulescu
 • Silvia Vlăsceanu, Director General, HENRO

7. Q&A Session and Conclusions 13:15-13:30

8. Networking Session and Lunch 13:30-14:30

Moderator for all sesions: Raluca Voivozeanu, CEO PRIAevents

În cadrul conferinței PRIA Competition Romania 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA Competition Romania 2023 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova și Bulgaria.

Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei și pentru cele mai importante festivități de premiere.

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-competition-conference-romania-21-martie-2023/

Pentru detalii despre toate evenimentele noastre accesați: www.priaevents.ro

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024