Update articol:

Primarii din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare, propunând tarife între 300 şi 600 de lei pe an

Primarii din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare, propunând tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat: “Azi (n.r. ieri) am semnat, alături de toți primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creșterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spațiul public, al tuturor, pe prețuri de nimic”.
În prezent se află în dezbatere publică la Primăria Generală proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

Acesta a publicat pe Facebook şi scrisoarea pe care primarii sectoarelor au trimis-o Consiliului General: ”Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”.

Potrivit acestora, actuala taxă de parcare este mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene, sau chiar sub taa de parcare din marile oraşe ale ţării.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER