Update articol:
LEGO BIO

Proprietarii miliardari ai Lego vor să renunțe la plastic

Sursa: Facebook Lego

Proprietarii Lego A / S susțin un plan de renunțare la plastic în producția celebrelor jucării, iar directorul executiv al companiei, Niels B. Christiansen, spune că este dificil să estimeze implicațiile financiare ale acestei idei.

Acesta a declarat, citat de Bloomberg: “Nici măcar nu sunt sigur că în prezent putem asigura calitatea dorită. Dar este o agendă pe care dorim să o urmăm și o agendă pe care proprietarul nostru o susține. Vrem să devenim un lider în această privință”.

Controlată de familia miliardarului Kirk Kristiansen din Danemarca, Lego l-a adus Christiansen în funcția de CEO în octombrie.

Proprietarii doresc ca toate jucăriile Lego să fie produse din materiale durabile, cum ar fi trestia de zahăr, până în 2030. Schimbarea, anunțată în martie, face parte dintr-un efort global de combatere a poluării și a amenințării pentru viața marină în special.

Deocamdată, compania daneză a început să ofere pachete mici de Lego bazate pe plante în vederea unor achiziții mari.

Christiansen declară că nu este încă clar dacă schimbarea poate avea loc fără a afecta marjele de profit. Sentimentul la Lego este că s-a făcut o “descoperire” spre renunțarea la producția de plastic, dar există încă multe necunoscute.

“Cred că este prea devreme să spunem dacă va fi necesar să sacrificăm profitul pentru a atinge obiectivul de sustenabilitate al companiei”, a spus el. “Dar nu vom compromite calitatea”, a adăugat acesta

Lego a raportat o nouă scădere a veniturilor și profitului din prima jumătate a anului, pe care a pus-o pe seama unui dolar slab.

Lego încearcă, de asemenea, să-și adapteze oferta de jucării unei generații care petrece mai mult timp pe calculator.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014