Update articol:

Rareș Bogdan: Ce să facă Dăncilă la BNR, să-i croșeteze șosete lui Isărescu? BNR a devenit un soi de cimitir al elefanților

Foto Facebook Foto Facebook

BNR a devenit un soi de cimitir al elefanților, a comentat prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, la psnews.ro, numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. 

”Ar trebui întrebat domnul Isărescu ce părere are. Eu nu știu ce plus aduce doamna Dăncilă, însă înțeleg de ce pleacă din ce în ce mai mulți români din țară scârbiți și de ce nu se mai întorc. Înțeleg de ce se întreabă cu toții la ce bună e școală, la ce e bună educația, la ce sunt bune diplomele, dacă doamna Bianca Drăgușanu și cu doamna Dăncilă sunt vedetele României.

Ludovic Orban, referitor la numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: O recomandă vocea şi talentul

 

Poate ar merita să stați de vorbă cu domnul guvernator și să îl întrebați la ce îl ajută doamna Dăncilă. Uneori, la bărbații de o anumită vârstă e nevoie de șosete croșetate pentru cei care au reumatism, și cred că doamna Dăncilă poate să îi croșeteze niște șosete foarte bune sau poate o căciuliță de curent că bate vântul pe la Drăgășani domnului guvernator, dar nu era cazul să o ia consilier ca să îi croșeteze.

Am văzut o interpretare interesantă care vorbea despre o răsplată pe care domnul Isărescu i-ar fi oferit-o doamnei Dăncilă pentru că doamna Dăncilă ar fi prelungit mandatul domnului Isărescu sau pentru că nu a comentat la prelungirea mandatului. Poate fi și asta.

Eu spun doar că e greu să vorbești despre o țară care se schimbă, de valoare, de concurență, de profesionalism, de respectarea valorilor într-un moment în care doamna Dăncilă devine consilier, iar domnul Pașcu, un om acuzat de-a lungul timpului de de simpatii estice devine consilier al guvernatorului.

Eu credeam că BNR-ul este un loc al stabilității, un loc înspre care noi să ne uităm ca la un far călăuzitor bugetar fiscal, mai ales că, astăzi, am văzut că Florin Cîțu cu Alexandru Nazare au avut o mare victorie prin faptul că economia României are cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în primul trimestru, practic e terminarea pandemiei și reintrarea în creștere economică: 2,8% o cifră fantastică”.

  • Adrian Vasilescu: Dăncilă este angajată consultant în Departamentul pentru economia verde

 

iorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde al BNR, iar Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

“Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică”, a spus Adrian Vasilescu.

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală – economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde.

De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

Viorica Dăncilă a fost premierul României în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019 şi anterior europarlamentar PSD.

Aceasta s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul ”Spaţiul Public European”, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană, potrivit datelor publicate pe pagina personală de Facebook.

Ioan Mircea Paşcu s-a născut în 1949 în Satu Mare. A fost europarlamentar PSD şi ministru al Apărării Naţionale în perioada 2000 – 2004.

Este absolvent, în anul 1971, al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerţ Exterior, iar în 1980 a obţinut titlul de Doctor al Institutului de Studii Politice.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)