Update articol:

Reuters: Pe fondul crizei de teren, statul american legalizează transformarea rămăşitelor umane în compost, pentru hrănirea  solului

Katrina Spade, fondatoarea Recompose, se pregăteşte să comercializeze  compostul uman. (foto Twitter) Katrina Spade, fondatoarea Recompose, se pregăteşte să comercializeze  compostul uman. (foto Twitter)
Economiseşte spaţiu, reduce emisiile şi hrăneşte plantele – acum compostul uman poate deveni masiv, după ce Washingtonul a devenit primul stat din SUA care legalizează transformarea rămăşitelor umane în compost, pentru hrănirea  solului, scrie Reuters.
 
Proiectul de lege a fost aprobat marți de guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, un candidat la funcția de președinte al SUA în 2020, care îşi concentrează campania asupra protecţiei mediului şi luptei împotriva modificărilor climatice.  Legea urmează să intre în vigoare în mai 2020.
 
Susținătorii săi spun că “reducerea organică naturală” este o alternativă ecologică la înmormântare sau incinerare și are beneficii evidente în zonele urbane cu disponibilitate redusă a terenurilor.
 
 
Katrina Spade, fondatoarea Recompose, o societate cu sediul la Seattle care se pregăteşte să comercializeze  compostul uman, a declarat: “Înmormântarea este problematică în primul rând pentru că se foloseşte terenul. Incinerarea este problematică din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră și a utilizării energiei. Care este următoarea opțiune?”.
 
Orașul Washington a adoptat deja un moratoriu asupra construirii cimitirelor, deoarece oficialii spun că nu sunt “bune pentru terenuri”, a declarat Spade Fundației Thomson Reuters.
 
 

Procesul urmăreşte o tradiţie îndelungată a agricultorilor care compostau cai şi animale după ce au murit, a spus Spade, care, împreună cu colegii săi, testează o metodă prin care corpurile sunt puse în containere închise şi acoperite cu iarbă, care să faciliteze procesul de descompunere naturală. Microbii aflați deja în organism încălzesc containerele la circa 150 de grade Fahrenheit (65 de grade Celsius), a spus ea și, în aproximativ o lună, familiile defuncţilor urmează să recupereze 0,65 metri cubi de pământ fertil.

Noul mod de a trata corpurile moarte vine în condiţiile diminuării spațiului în cimitirele urbane. Miercuri, un oficial britanic a declarat că intenționează să recupereze parcelele neutilizate –unde au fost cumpărate drepturi de înmormântare, dar nu au fost folosite niciodată –și are de asemenea în vedere redeschiderea mormintelor pentru a fi introduse corpuri noi.
 
“Înmormântările” verzi au crescut in popularitate, folosind  containere care sunt biodegradabile şi ceremonii care nu lasă urme. 
 

Tradițiile cu privire la înmormântări  se schimbă rapid în Statele Unite, iar opțiunile ecologice “cresc în popularitate în rândul consumatorilor”, a afirmat  Asociaţia naţională a antreprenorilor în pompe funebre. Potrivit unui studiu comandat în 2018, un american din doi se declară interesat de o gestionare compatibilă ecologic a corpului său după moartea sa, inclusiv să fie îngropat fără coşciug.

“Oamenii sunt foarte buni la inventarea și dezvoltarea de noi tehnologii de eliminare a cadavrelor”, a spus John Troyer, director al Centrului pentru Deces și Societate al Universității din Bath. Alte tehnologii includ hidroliza alcalină – un proces chimic care descompune corpul – sau pânza biodegradabilă.
 
 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020