Update articol:
După ce a fost exclus ca urmare a protestelor generate de uciderea afro-americanului George Floyd

Sandra Dewey, HBO Max: Filmul „Pe aripile vântului” va reveni la HBO Max, după “ce va fi plasat în context”

Platforma de streaming HBO Max vrea să reintroducă pentru difuzare filmul „Pe aripile vântului”, exclus ca urmare a protestelor generate de uciderea afro-americanului George Floyd, potrivit publicaţiei Variety.

Sandra Dewey, preşedintele departamentului de producţie al HBO Max, a declarat că platforma este „atentă” cu planurile sale de a readuce publicului „Gone With the Wind” („Pe aripile vântului”). „Ne mişcăm încet şi atent şi cred că acesta este răspunsul corect. Va fi reintrodus, dar după ce va fi plasat în context”, a spus Dewey.

”Pe aripile vântului” a fost mereu criticat de o parte a societăţii americane pentru modul în care prezintă sclavii şi pentru că a romanţat sclavia şi războiul civil. 

„Nimeni nu vrea să scoată din conţinut scene – şi există multe – care conţin insensibilitate rasială. Considerăm că este nevoie de crearea unui cadru în discursul de astăzi”, a continuat reprezentantul HBO Max.

Dewey, care de asemenea supraveghează operaţiunile de afaceri pentru TNT, TBS şi truTV, a dezvăluit că încă înainte de scandalul „Pe aripile vântului”, HBO Max a avut şi discuţii interne despre anumite elemente din seria clasică de animaţie „Looney Tunes”.

„Looney Tunes”, în ciuda faptului că este un clasic pentru copii, are o istorie inconfortabilă, în special pentru prezentarea ei de stereotipuri africane în setul de episoade „Cenzurați 11”. La începutul acestei luni, s-a dezvăluit că Elmer Fudd și Yosemite Sam, care de obicei purtau arme, au fost dezarmați în  „Desenele animate Looney Tunes”, unul dintre noile filme originale care s-au lansat pe platformă pe 27 mai.

Dewey a spus că WarnerMedia a simțit un „simț real al responsabilității în acest moment, atât cu pandemia, cât și cu privire la rasismul sistemic din țara noastră.”

”Gone with the Wind/ Pe aripile vântului” (1939, în regia lui Victor Fleming), cu Clark Gable şi Vivien Leigh, a fost scos de HBO de pe platforma de VOD, HBO MAX, de teama reacţiilor negative pentru modul în care prezintă persoanele de culoare, relatează New York Times.

Cu toate acestea, ulterior s-a spus că filmul va reveni pe platformă, însoțit de o discuție despre contextul său istoric și o denunțare a reprezentărilor sale rasiste.

„Aceste reprezentări sunt cu siguranță contrare valorilor lui WarnerMedia, așa că atunci când vom readuce  filmul la HBO Max, acesta va reveni cu o discuție a contextului său istoric și o denunțare a acelor imagini, dar va fi prezentat așa cum a fost creat inițial, deoarece nu putem pretinde că aceste prejudecăți nu au existat niciodată”, a spus un purtător de cuvânt al HBO Max săptămâna trecută.

„Dacă dorim să creăm un viitor mai just şi mai echitabil, trebuie să recunoaștem și să înțelegem istoria noastră”, a mai spus acesta. 

În rolurile principale ale filmului au jucat Vivien Leigh, Clark Gable, Hattie McDaniel și Olivia de Havilland. „Gone With the Wind” are loc pe o plantație în afara Atlantei, în contextul războiului civil american.

Filmul a câștigat opt premii Oscar, inclusiv perntru cea mai bună imagine, cea mai bună actriță pentru Leigh, cel mai bun regizor pentru Victor Fleming.  Hattie McDaniel a devenit prima actriţă de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei O’Hara care deţinea plantaţia Tara.

 

BVBStiri BVB

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

BRK Dow Turbo Short 35750 (BKDOWTSB9) (21/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 21 si 22 Octombrie 2021

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.01/38,000/ 37,000 (EBDOWTS16) (21/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 10:06 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018