Update articol:

Secretarul de stat american Antony Blinken reafirmă legăturile “extraordinare” dintre SUA şi Filipine

Antony Blinken/ Sursa foto: Twitter Antony Blinken/ Sursa foto: Twitter

Aflat într-o vizită la Manila, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, i-a declarat sâmbătă preşedintelui filipinez Ferdinand Marcos Jr că legăturile dintre ţările lor sunt “extraordinare”, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Blinken a insistat asupra angajamentului bilateral în domeniul apărării şi a afirmat că Washingtonul este recunoscător administraţiei prezidenţiale din Filipine şi aşteaptă o colaborare chiar mai substanţială pe viitor.

“Relaţia noastră este într-adevăr extraordinară, deoarece se bazează în mod real pe prietenie. De asemenea, a fost creată într-un parteneriat şi este întărită de faptul că este în acelaşi timp şi o alianţă”, a spus oficialul american.

El a apreciat că “alianţa este puternică şi cred că vom fi cu toţii mai puternici. Suntem angajaţi faţă de tratatul de apărare reciprocă. Sunte angajaţi să colaborăm cu voi în privinţa problemelor comune”.

Marcos a afirmat la rândul său că tensiunile regionale şi globale recente, cum sunt cele legate de vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi sau războiul între Rusia şi Ucraina evidenţiază importanţa relaţiilor americano-filipineze.

“Sper că vom continua să dezvoltăm această relaţie în faţa tuturor schimbărilor la care asistăm şi a schimbărilor în relaţiile noastre bilaterale cu SUA”, a declarat preşedintele.

El a adăugat că consideră Tratatul de Apărare Reciprocă din 1951, prin care SUA şi Filipinele s-au angajat să se sprijine reciproc în cazul unei agresiuni din afară, este “într-o evoluţie continuă”. “Nu mai putem separa o parte a relaţiilor noastre de alta. Suntem legaţi prea strâns din cauza relaţiei speciale dintre Statele Unite şi Filipine şi a istoriei noastre comune”, a afirmat liderul de la Manila.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022