Update articol:

Secretarul general al ONU nu vede perspectiva unor negocieri de pace în Ucraina prea curând

António Guterres Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că va veni o vreme când negocieri de pace în Ucraina vor avea loc, dar nu vede o astfel de perspectivă în viitorul apropiat, relatează Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

“Acest război nu va dura la nesfârşit. Va veni o vreme când negocieri de pace vor avea loc”, a declarat Guterres într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, la Viena.

“Nu văd asta în viitorul apropiat. Dar pot spune un lucru. Nu vom renunţa niciodată!”, potrivit comentariilor sale traduse în limba germană de un translator oficial.

Antonio Guterres a mai spus că în “viitorul apropiat” nu vede posibilă o încetare a focului între Rusia şi Ucraina, dar a promis “să fie pregătit” în orice moment pentru a contribui la găsirea unei soluţii de pace în conformitate cu dreptul internaţional, potrivit EFE.

“Pentru noi este clar că în acest moment că nu există nicio perspectivă de încetare a focului sau de negocieri de pace”, a reiterat secretarul general al Naţiunilor Unite în aceeaşi conferinţă de presă la Viena.

“De aceea ne concentrăm pe îmbunătăţirea condiţiilor” de salvare a civililor, în cooperare cu Crucea Roşie în ceea ce priveşte instituirea unor coridoare umanitare, a adăugat el.

Guterres – care a venit la Viena din Republica Moldova – a făcut aluzie la recentele sale vizite la Moscova şi Kiev în cursul cărora nu a reuşit să facă progrese către un armistiţiu în războiul din Ucraina, dar a putut obţine organizarea evacuării civililor de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

“Aceasta arată că încă putem face multe din punct de vedere diplomatic pentru a salva vieţi şi a diminua daunele”, a mai spus el.

Războiul din Ucraina “nu va dura la nesfârşit, la un moment dat vor exista negocieri satisfăcătoare, o soluţie în conformitate cu dreptul internaţional şi regulile Naţiunilor Unite”, şi-a exprimat speranţa şeful ONU.

“Deci, voi fi pregătit. Dar nu văd asta în viitorul apropiat. De un lucru pot să vă asigur: nu vom renunţa niciodată”, a subliniat Antonio Guterres.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (16/05/2022)

Hotarari AGA E din data de 16 mai 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (16/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii periooada 09-13.05.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (16/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (16/05/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 12.05.2022