Update articol:

Societe Generale ar putea alege noul director general dintre candidaţii interni (Reuters)

Sursa foto: www.societegenerale.com Sursa foto: www.societegenerale.com

Directorul general al Societe Generale, care îşi încheie mandatul în 2023, este în favoarea selectării unui candidat intern pentru a conduce grupul bancar francez în următorii 10-15 ani, după plecarea sa, au declarat reprezentanţi ai sindicatelor, după întâlnirea cu Frederic Oudea, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Marţi, SocGen a anunţat că Frederic Oudea, directorul său general, nu va căuta să-şi reînnoiască mandatul la viitoarea reuniune a acţionarilor, din 23 mai 2023.

Philippe Fournil, un oficial al sindicatului CGT, a declarat că succesorul lui Oudea ar putea fi anunţat în următoarele şase luni, pentru a permite o tranziţie lină timp de un semestru.

“Deşi a subliniat că alegerea va fi făcută de Consiliul de Administraţie, Frederic Oudea a insistat pe calitatea actualei echipe de conducere, care cunoaşte profund compania”, a explicat Fournier, un oficial al sindicatului CGT în cadrul băncii.

Acesta a adăugat: “Prin urmare, el înclină spre o alegere internă chiar dacă procesul nu exclude alte opţiuni”.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale nu a dorit să comenteze informaţia.

Analistul Azzurra Guelfi de la Citi a apreciat: “Este clar prea devreme să avem o viziune privind potenţialii candidaţi pentru această poziţie. Piaţa ar putea lua în considerare un candidat intern, pe lângă potenţialii candidaţi externi, pentru funcţia de director general. Decizia va influenţa fundamentele solide ale grupului, definind următorii paşi în vederea creşterii companiei sau a profitabilităţii”, a adăugat Guelfi.

Speculaţiile privind viitorul lider al celei de-a treia mare bancă listată din Franţa încă nu au început în mod serios, dar Sebastien Proto, fost partener la Rothschild & Cie, care conduce acum reţeaua de retail a băncii, este în mod frecvent menţionat.

Conform publicaţiei franceze Les Echos, alţi posibili candidaţi sunt directorul operaţional Gaëlle Olivier şi Slawomir Krupa, şeful diviziei global banking.

Din afara băncii, este vehiculat numele lui Jean Pierre Mustier, fostul director general al grupului italian Unicredit, care a condus divizia CIB a Societe Generale din 2003 până la scandalul de tranzacţionare în care a fost implicat Jerome Kerviel.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)