Update articol:

Synevo România lansează VERACITY și VERAgene, două teste genetice prenatale non-invazive

Synevo România lansează VERACITY și VERAgene, două teste genetice prenatale non-invazive, de ultimă generație. Recoltarea probelor se poate efectua în toate cele 106 centre de recoltare Synevo din întreaga țară, acestea fiind trimise pentru procesare în laboratorul partener NIPD Genetics, cu certificare la cel mai înalt nivel european și internațional (CE-IVD, CAP și CLIA), potrivit unui comunicat de presă.

 VERACITY și VERAgene sunt teste prenatale precise, sigure și non invazive, care analizează ADN-ul liber din sângele mamei pentru a detecta eventuale anomalii genetice. ADN-ul fetal reprezintă între 3 și 13% din ADN-ul matern liber total. Probele sunt recoltate din sângele mamei, iar testul VERAgene presupune recoltarea suplimentară a unei probe din saliva tatălui biologic. Aceste metode de analiză au fost dezvoltate de către echipa științifică a NIPD Genetics, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul diagnosticului prenatal și al medicinei moleculare, potrivit aceleași surse.

„Aceste teste sunt importante pentru părinți și medici, deoarece pot depista cu precizie anumite boli și susține cu informații suplimentare managementul clinic al anumitor patologii”,  declară Dr. Antoanela Curici, Director Medical Synevo.

„Pentru viitorii părinți sarcina este o perioadă plină de emoții. Este foarte important ca aceștia să nu treacă prin momente de griji și  incertitudini. Acest lucru este posibil atunci când ai alături parteneri de încredere, medici clinicieni și laboratoare de analize. Synevo dispune de o gamă variată de teste prenatale, teste pentru monitorizarea sarcinii sau teste postnatale, precum și consultanță genetică din partea unei echipe medicale specializate. Totodată pune un mare accent pe calitatea serviciilor oferite, de aceea alege cu grijă laboratoarele partenere la nivel internațional, optând pentru cele care dispun de cele mai importante certificări și aparatură de ultimă generație pentru diagnosticul personalizat”, precizează managerul Synevo.

Fiind metode de investigație non-invazivă, ambele teste prenatale sunt sigure pentru mamă și copil, disponibile atât pentru sarcinile unice, cât și pentru cele gemelare. Ele pot fi efectuate oricând după a zecea săptămână de sarcină, iar rezultatele sunt disponibile în zece zile lucrătoare, se mai precizează în comunicat.