Update articol:

Temasek și BlackRock investesc 600 de milioane de dolari în firme care lucrează pentru reducerea emisiilor de carbon

  • Parteneriatul dintre Temasek și BlackRock – numit Parteneri de Decarbonare – va lansa o serie de fonduri de investiții de capital de risc pentru finanțări de stadiu avansat și fonduri de capital privat pentru finanțările din stadiul incipient de creștere

  • Aceștia intenționează să angajeze un capital inițial combinat de 600 de milioane de dolari pentru a investi în fonduri.

  • Primul fond are ca obiectiv strângerea unui miliard de dolari și va include capital de la ambele companii.

 

Temasek Holdings, compania de investiţii de stat din Singapore, și managerul de active BlackRock vor face echipă pentru a investi în companii private care utilizează tehnologie pentru a reduce emisiile de carbon, au anunţat marți companiile, citate de CNBC.

Prin acest demers, denumit Parteneriatul de Decarbonare, se vor lansa fonduri de investiții de capital de risc pentru finanțări de stadiu avansat și fonduri de capital privat pentru finanțările din stadiul incipient de creștere.

 

Temasek și BlackRock intenționează să angajeze un capital inițial combinat de 600 de milioane de dolari pentru a investi din fonduri, vrând să strângă bani şi de la investitori terți. Primul fond are un obiectiv de 1 miliard de dolari și va include capital de la ambele companii.

„Lumea nu își poate îndeplini ambițiile de zero emisii de carbon fără inovație transformaţională”, a declarat Larry Fink, președinte și CEO al BlackRock, într-o declarație comună.

Fink a spus că parteneriatul va ajuta la definirea soluțiilor climatice ca o clasă de active independentă, care este esențială pentru misiunea colectivă a celor două companii, precum și „o oportunitate istorică de investiții creată de tranziția energetică”.

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, împinge companiile să dezvăluie modul în care vor supraviețui într-o lume cu emisii zero de carbon. În scrisoarea anuală adresată directorilor executivi din acest an, Fink a spus că dezvăluirile mai bune despre sustenabilitate sunt în interesul companiilor, precum și al investitorilor.

Temasek, un investitor global de top, s-a angajat să reducă la jumătate emisiile din portofoliul său până în 2030, planificând  să treacă la emisiile zero până în 2050.

„Sunt necesare acțiuni îndrăznețe și agresive pentru a face din ambiția globală zero emisii o realitate”, a spus Dilhan Pillay, CEO al Temasek International, adăugând: „Prin eforturi colective cu parteneri cu aceeași idee, vom putea crea valoare durabilă pentru toți factorii interesați pe termen lung, iar investitorii vor avea ocazia să contribuie la furnizarea de soluții inovatoare pentru a face față provocărilor climatice”.

Fondurile Partenerilor de Decarbonare vor investi în companii în fază incipientă în creștere în domenii precum tehnologiile vehiculelor electrice și autonome, înmagazinarea  bateriilor, soluțiile de rețea și sursele emergente de combustibil.

Fondurile vor fi operate de angajați din Temasek și BlackRock, precum și de o echipă de profesioniști recrutați.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (21/01/2022)

Rezultate subscriere majorare capital social

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

VES SA (VESY) (21/01/2022)

Convocare AGAO 21/22.02.2022 - varianta in limba Engleza