Update articol:

Teodorovici: “M-am luptat pentru recapitalizarea CEC în România și la Bruxelles”

Sursa foto: facebook.com/EugenOrlandoTeodorovici
  • “Reconfirmarea ratingului de țară nu este o surpriză pentru mine, și nici pentru profesioniștii din finanțe”
  • “Faptul că unii care nu știu să citească un bilanț s-au grăbit să submineze munca noastră și să o critice nu înseamnă nimic”

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, consideră că felicitările transmise de Mugur Isărescu pentru capitalizarea CEC-ului și reconfirmarea de către Agenția de rating Fitch atât calificativul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, cât și perspectiva stabilă, înseamnă mult mai mult decât orice declarație politică îndreptată împotriva sa.

Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook: “O laudă și o (re)confirmare care demontează niște declarații politice

„Îi transmit felicitări pentru capitalizarea CEC-ului. Lucru mare”, spune Mugur Isărescu, ieri. Tot ieri, „Agenția de rating Fitch a reconfirmat atât calificativul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală, cât și perspectiva stabilă”, informează un comunicat oficial al agenției de rating.

Aceste două poziții oficiale, ale Guvernatorului BNR, despre care se poate spune orice, dar nu faptul că mi-ar ține partea necondiționat, și a Agenției Fitch, despre care se poate spune orice, dar nu faptul că ar face rabat de la profesionalism, înseamnă mult mai mult decât orice declarație politică îndreptată împotriva mea.

Recapitalizarea CEC este unul dintre proiectele mele de suflet, pentru că eu cred în nevoia unei bănci românești puternice, care să aibă o cotă de piața puternică, care să lucreze pentru români și pentru mediul afaceri românești și care să păstreze profitul în țară. M-am luptat pentru recapitalizarea CEC în România și la Bruxelles și mă bucur să văd că rezultatele muncii mele sunt recunoscute, pentru că această măsură este una profund pozitivă.

Reconfirmarea ratingului de țară nu este o surpriză pentru mine, și nici pentru profesioniștii din finanțe. Noi știm ce am făcut și cât de serios am abordat problemele finanțelor românești și ale economiei românești. Faptul că unii care nu știu să citească un bilanț s-au grăbit să submineze munca noastră și să o critice nu înseamnă nimic. Am lăsat România o țară mai dezvoltată, mai bogată și cu perspective stabile. Hai să vedem ce o să facă neofiții.

Pentru recapitalizarea CEC, și pentru toată munca lor în acești ani pentru stabilizarea și dezvoltarea economiei românești, aș vrea să le mulțumesc colaboritorilor mei din Ministerul Finanțelor Publice, niște profesioniști adevărați! Acestea sunt și succesele lor, în egală măsură cum sunt ale mele.”

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2020)

Precizari privind completarea ordinii de zi a sedintelor AGA 12(15).06.2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (26/05/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGA 12.06.2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (26/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (26/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014