Update articol:
Bilanț la 1 an de pandemie:

Peste 23.000 mp de spitale temporare – primele 7 spitale modulare din România – au fost realizate până în prezent de TESSERACT ARCHITECTURE

spitale modulare din containere au fost realizate de studioul de arhitectură TESSERACT

Peste 23.000 mp de scheme funcționale pentru spitale modulare din containere au fost realizate de studioul de arhitectură TESSERACT în ultimul an, de la declanșarea pandemiei în România, acestea fiind și primele de acest tip realizate în țara noastră, potrivit unui comunicat de presă.

TESSERACT, studio de arhitectură specializat în proiectare dedicată sistemului medical, a proiectat în ultimul an 7 spitale modulare funcționale sau în curs de finalizare, cu 146 de paturi în total, astfel:

  • în curtea Spitalului Universitar de Urgență Elias București – un spital pentru pacienţii cu forme grave și medii infectați cu Covid-19 şi unul pentru triaj
  • un spital modular pentru triaj, la Sibiu
  • un spital pentru pacienții cu forme grave de Covid – 19 la Piatra Neamț – Spitalul Modular 2 dedicat ATI
  • un spital pentru pacienții cu forme grave de coronavirus în curtea Spitalului Județean de Urgență Brașov
  • un spital pentru recuperare în cadrul institutului Ana Aslan – unitatea Căldărușani și unul pentru recuperare în cadrul Institutului Ana Aslan – unitatea Otopeni.

De asemenea, TESSERACT a realizat conceptul și schema funcțională și pentru transformarea unei clădiri a spitalului Judetean Bacău într-un spital cu 110 paturi, folosit pentru tratarea pacientilor cu Covid-19.

“Cu implicare, creativitate și fără să stăm prea mult pe gânduri am realizat cu un cost ce pornește de la doar 6.000 EURO per container primele unități modulare din România, care din punct de vedere sanitar și epidemiologic întrunesc toate calitățile unui spital. Acestea au preluat din povara sistemului sanitar în această perioadă și arată că se poate realiza management profesionist de spitale, în plină perioadă de criză sanitară și în România,” declară Raluca Șoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Cel mai recent spital modular proiectat de studioul TESSERACT este Spitalul Modular din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, o inițiativă a Asociației Dăruiește Viață. În acest moment, structura metalică este montată aproape în totalitate și urmează montajul unităților modulare, realizarea hidroizolației și montajul cadrelor de protecție a terasei. Video: https://www.tesseract-architecture.com/modular-hospital-piatra-neamt/

În continuare, în loc să lăsăm neutilizate mii de containere în porturi, trebuie să ne gândim cum le putem reutiliza atât pentru sistemul medical cât și pentru domenii precum cel logistic și industrial, agricol sau altele, spun arhitecții TESSERACT.

“Ideea spitalelor modulare, dincolo de nevoia de a implementa foarte rapid aceste unități în contextul pandemiei prezente, pornește de la ideea de a reutiliza eficient, de a recicla o resursă care de altfel zace de multe ori parasită în porturi și este considerată deșeu.  Spitalele modulare realizate în pandemie au fost scoase în curtea spitalelor, separând astfel circuitele pacientului infectat cu Covid -19 față de cele ale pacientului neinfectat și oferind astfel spitalului posibilitatea de a utiliza în continuare spitalul pentru pacienții neinfectați, fără riscuri de contaminare”, declară Raluca Șoaita.

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021