Update articol:

Vela, după şedinţa CNSSU: A fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus

Sursa foto: Facebook

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

“Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, (…) în care a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus şi măsurile de răspuns necesare, cât şi constituirea grupei de coordonare astfel încât fluxul informaţional şi decizional să fie gestionat cât mai bine”, a declarat Vela, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat că scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, următorul – între 25 şi 100 de cazuri, apoi între 100 şi 2.000 de cazuri şi ultimul – peste 2.000.

“Suntem obligaţi să luăm în considerare aceste cazuri, nu înseamnă că vom ajunge acolo. Este o situaţie normală de a face toate pregătirile şi în aceste scenarii se au în vedere mai ales pregătirile medicale”, a spus Arafat.

Marcel Vela a adăugat că, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), s-a votat pentru ca grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să poată emite hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU.

“Pentru operativitate, pentru a nu convoca CNSSU în fiecare zi, (…) am decis să votăm o modalitate operativă şi eficientă: am abilitat grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU, în condiţiile în care acestea vor fi transmise în prealabil tuturor membrilor care vor avea posibilitatea de a propune modificări într-o perioadă de timp de maxim opt ore de la primirea materialului, după această perioadă hotărârile se consideră aprobate tacit”, a arătat Vela. 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni