Update articol:

Vizental: Vizăm listarea platformei ROCA, într-o etapă ulterioară listării unor companii din portofoliu

Platforma de investiţii ROCA, dedicată companiilor românești aflate în impas, are în vedere listarea la bursă, într-o etapă ulterioară listării unor companii din portofoliu, a spus Rudi Vizental, CEO ROCA, la Summitul Asociației Administratorilor de Fonduri.

Acesta a spus: „Bursa e o etapa de maturizare, trebuie sa stii exact cand sa apelezi la ea, pentru ca vine cu avantaje, dar si constrangeri”. El a adaugat ca ROCA urmeaza sa apeleze la piata de capital pentru companiile din portofoliu drept o forma de finantare a dezvoltării viitoare: „Nu urmărim exitul, urmărim majorarea de capital cu atragere de fonduri din bursa, cu destinatii viitoare exacte ale sumelor respective.”

CEO-ul ROCA a anuntat ca, astazi, in portofoliu s-a adaugat o a cincea companie, pe care nu a dorit sa o numeasca. Celelalte patru sunt S-KARP, Frigotehnica, Tremot si Electroplast. 

ROCA este o soluție dedicată IMM-urilor din aproape orice domeniu de activitate, care au un business funcțional, operațional profitabil și un produs validat de  piață, scalabil, cu posibilități de digitalizare și export, ceea ce le aduce perspectiva de a dezvolta un brand românesc solid. Este întotdeauna analizată oportunitatea de a crește organic și prin consolidări cu alte companii cu care există complementarități și/sau sinergii.

Acționarii platformei ROCA sunt Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert BT investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS și Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA.