Update articol:

Wolf Theiss a asistat Glovo în achiziţia de 170 de milioane de EURO a 6 companii deţinute de Delivery Hero în Europa Centrală şi de Est

Wolf Theiss a asistat Glovoapp23, S.L. („Glovo”), unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din industria livratorilor, în achiziția multijurisdicțională de 170 milioane EUR a operațiunilor Delivery Hero în România, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. Tranzacția a fost finalizată pe 17 iunie 2021 în Serbia, Bulgaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, în timp ce în România achiziția rămâne supusă aprobării Consiliului Concurenței.

Echipa Wolf Theiss din România sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, avocat partener, a acționat în calitate de coordonator pentru consultanța multijurisdicțională oferită în toate fazele tranzacției, de la efectuarea analizei de tip due diligence pentru entitățile țintă, până la asistenţa locală cu privire la documentația aferentă tranzacției, finalizarea și acțiunile necesare din perioada de tranziție. Achiziția a fost una complexă, având în vedere sectorul de activitate, modul în care afacerea este organizată pentru livrarea de alimente și bunuri prin intermediul internetului, dar și având în vedere structura tranzacției care implică acorduri de vânzare-cumpărare separate pentru entitățile implicate. Achiziția entităților Delivery Hero din Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia-Herțegovina a fost finalizată la 17 iunie 2021. În România, ca tranzacție de sine stătătoare, achiziția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

După această tranzacție de referință, în portofoliul Glovo au intrat sau urmează să intre brandurile Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Pauza în Croația. La începutul acestui an, Wolf Theiss a asistat Glovo şi în cadrul achiziției companiei Ehrana, din Slovenia.

Suntem recunoscători că am fost împreună cu Glovo și casa de avocatura Uria Menendez în această tranzacție strategică de e-commerce / aplicaţie de livrare multi-category. Pentru echipa Wolf Theiss, este întotdeauna o reală plăcere să fim alături de jucătorii mondiali în procesul de consolidare şi extindere a prezenței lor în Europa Centrală și de Est. Colegii mei din toate cele 6 jurisdicții din CEE și-au pus cu măiestrie toată dedicarea și expertiza în realizarea cu succes a acestui proiect “, a menționat Ileana Glodeanu, partener Wolf Theiss și coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

În România, sub coordonarea Ilenei Glodeanu au contribuit la succesul acestei tranzacții: Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A), Nina Lazăr (Avocat, IP&IT), Andreea Stan (Avocat Senior, Dreptul Muncii), Costin Şalaru (Avocat, Dreptul Muncii), Cornelia Postelnicu (Avocat, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Drept Imobiliar), Sorin Dumitru (Avocat Senior, Litigii & Proprietate Intelectuală), Anca Jurcovan (Partener, Concurenţă), Ionescu Maria (Avocat, Concurenţă).

În Serbia şi Muntenegru echipa a fost coordonată de Natasa Lalovic Maric (Partener, Corporate, M&A) şi i-a inclus pe: Vidak Kovacevic (Counsel, Drept Imobiliar), Maja Stankovic (Counsel, Concurenţă), Aleksandar Ristic (Avocat Senior, Corporate, Litigii), Marijana Zejakovic (Avocat Senior, Dreptul Muncii, Data Protection), Marko Tesanovic (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar), Milos Andjelkovic (Avocat Senior, Drept Financiar-Bancar), Aleksandra Andjelkovic (Avocat, Proprietate Intelectuală).

În Croația, echipa a fost formată din Luka Tadic-Colic (Partener, Corporate M&A şi Concurenţă) în calitate de coordonator al echipei şi Ira Peric Ostojic (Consultant, Dreptul Muncii & GDPR).

În Bulgaria echipa coordonată de Katerina Novakova (Counsel, Projects, Reglementare & Achiziţii, Litigii) i-a inclus pe Zulieta Markova (Avocat, Concurenţă, Dreptul Muncii, IP & IT), Nikoleta Ratcheva (Avocat, Corporate), Yanitsa Radeva (Avocat, Tax, Corporate), Bisera Petsovska (Avocat, Dreptul Muncii, Tax), Kristian Yabalkarov (Avocat, Corporate).

În Bosnia şi Herzogovina, echipa de avocaţi a fost formată din: Naida Čustović – Law Office Naida Čustović în cooperare cu Wolf Theiss (Drept Financiar Bancar, Corporate, Concurenţă Ajutor de Stat, Proiecte), Lamis Kulenović – Avocat la Law Office Naida Čustović în cooperare cu Wolf Theiss (Corporate, Dreptul Muncii, IP & IT), Alija Genjac – Avocat la Law Office Naida Čustović ]n cooperare cu Wolf Theiss (Litigii, Corporate, Drept Financiar-Bancar), Vedran Hadžimustafić – Avocat Wolf Theiss (Corporate, Dreptul Muncii) şi Ajla Delić – Avocat Wolf Theiss (Drept Financiar-Bancar, IP & IT, Corporate).