Update articol:

WWF România: Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns în 2020 cu aproape o lună mai mult decât în 2019, dar România le-a terminat pe 11 iulie 2020, mai rapid decât media globală

Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns în 2020 cu aproape o lună mai mult decât în 2019, conform datelor Global Footprint Network (GFN), citate de WWF România. În aceste dondiții, Earth Overshoot Day (Ziua Suprasolicitării Pământului) a picat anul acesta pe 22 august. Însă în România ne-am terminat resursele pe 11 iulie 2020, mai rapid decât media globală.

Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns în 2020 cu aproape o lună mai mult decât în 2019, datorită opririi temporare a activităților economice cauzate de pandemia COVID-19. Dar în lipsa unor măsuri concrete, acest avânt va fi anulat în curând, conform WWF România, precizând: “Această perioadă ne-a demonstrat că dacă ne unim forțele, impactul nostru contează. Putem demonstra că am învățat ceva din perioada aceasta, reluându-ne activitatea conștienți de impactul pe care îl avem asupra planetei.
Sănătatea, siguranța, bunăstarea noastră, precum și succesul economic depind de natură. De aceea e important să protejăm sursele de apă dulce, de care depind agricultura, dar și multe alte bunuri cu care ne-am obișnuit, de la bere, la blugi”.

Astfel, WWF își propune obiectivul – ZERO-JUMĂTATE-ZERO: zero pierdere a habitatelor naturale, înjumătățirea amprentei ecologice a producției și a consumului și zero extincții cauzate de om. Aceste obiective se vor traduce în beneficii directe pentru oameni, cum ar fi stabilitatea climei, hrană sănătoasă pentru toți, apă potabilă și o mai bună calitate a vieții. 

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Numire Director General si Director Financiar

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/07/2021)

Convocare AGAO 30(31).08.2021

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (27/07/2021)

Comunicarea deciziei Comisiei Europene