Update articol:

Xi Jinping și Vladimir Putin anunță prelungirea tratatului de cooperare amicală China-Rusia

http://en.kremlin.ru/

Președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin au emis luni o declarație comună, prin care au decis oficial prelungirea Tratatului de bună vecinătate și cooperare amicală între China și Rusia, potrivit Xinhua. Anunțul a venit în timpul discuțiilor dintre cei doi șefi de stat printr-un link video.

Salutând viitoarea aniversare a 20 de la semnarea tratatului, Xi a declarat la Beijing că tratatul demonstrează durabilitatea prieteniei, care se conformează intereselor fundamentale ale celor două țări, precum și temelor păcii și dezvoltării.  El a spus că tratatul este un exemplu viu de promovare a unui nou tip de relații internaționale și de construire a unei comunități cu un viitor comun pentru umanitate.

Vladimir Putin a spus: “Rusia este mulțumită de nivelul ridicat fără precedent al actualelor legături China-Rusia, precum și de dezvoltarea cuprinzătoare și constantă a cooperării bilaterale”. Prelungirea tratatului va pune bazele mai solide pentru dezvoltarea legăturilor bilaterale pe termen lung, a spus Putin.

„Pe baza tratatului, relațiile China-Rusia s-au dezvoltat rapid în diverse domenii, acoperind politica, economia și cultura în ultimii 20 de ani. Relația dintre cele două țări s-a extins și la un parteneriat strategic cuprinzător de coordonare pentru o nouă eră”, a declarat Li Ziguo, directorul Departamentului pentru studii europene-asiatice centrale al Institutului de Studii Internaționale din China.

“Sub îndrumarea tratatului, cele două țări vor continua să depună eforturi concertate și să avanseze ferm în ciuda dificultăților și obstacolelor din față”, a spus Xi.

El s-a referit la actualele legături China-Rusia drept „mature, stabile și solide” și capabile să „reziste testului oricărei schimbări a situației internaționale”.

De asemenea, el a spus că cele două părți s-au sprijinit reciproc în probleme care țin de interesele fiecărei țări, realizând o coordonare strategică eficientă și protejând interesele comune ale celor două țări.

Cele două părți au convenit să continue menținerea unor schimburi strânse la nivel înalt, consolidarea cooperării în domeniul vaccinurilor, extinderea comerțului bilateral și extinderea cooperării în domeniul energiei cu emisii reduse de carbon, economiei digitale, agriculturii și altor domenii, precum și promovarea alinierii  Inițiativei Belt and Road cu Inițiativa Economică euroasiatică.

„Secretul dezvoltării puternice a legăturilor bilaterale constă în respectarea principiilor respectului reciproc, egalității, beneficiului reciproc și cooperării win-win și nu vizează niciun terț. Cooperarea practică oferă, de asemenea, un impuls puternic pentru dezvoltarea legăturilor “, a spus Li.

Președintele rus a felicitat Partidul Comunist din China (PCC) pentru a 100-a aniversare a fondării sale, spunând că Rusia prețuiește istoria schimburilor cu PCC și este dispusă să consolideze schimburile inter-partide.

Sperăm că China va continua să aibă noi realizări în dezvoltarea economică și socială și să joace un rol mai semnificativ în afacerile internaționale sub conducerea PCC, a spus Putin.

La rândul său, președintele Xi Jinping a spus că cele două țări au protejat împreună adevăratul multilateralism, echitatea și justiția la nivel mondial. “China și Rusia au injectat energie pozitivă în comunitatea internațională. Cele două părți au dat un exemplu de nou tip de relații internaționale prin strânsa cooperare, întrucât lumea intră într-o perioadă de turbulențe și schimbări, iar dezvoltarea umană se confruntă cu crize multiple “, a spus Xi.

Cei doi șefi de stat s-au angajat să protejeze în comun și ferm sistemul internațional cu Organizația Națiunilor Unite ca bază și ordinea internațională bazată pe dreptul internațional. De asemenea, s-au angajat să protejeze securitatea și stabilitatea strategică globală, să sprijine și să practice adevăratul multilateralism, să se opună amestecului în afacerile altor țări sub masca „democrației” și „drepturilor omului” și să reziste sancțiunilor coercitive unilaterale.

Ambele părți au convenit să promoveze valorile comune umane ale păcii, dezvoltării, echității, justiției, democrației și libertății, să consolideze solidaritatea și coordonarea și să lucreze împreună pentru a aborda provocările comune și pentru a promova construirea unei comunități cu un viitor comun pentru umanitate.

Cele două părți și-au exprimat opoziția față de actele de stigmatizare și politizare privind pandemia COVID-19 și urmărirea originii virusului.

În timpul discuțiilor, cei doi șefi de stat și-au exprimat îngrijorarea cu privire la accelerarea recentă a retragerii trupelor din Afganistan de către Statele Unite și NATO și situația de securitate din ce în ce mai complicată și severă din Afganistan, jurând să mențină împreună pacea, securitatea regională și stabilitate.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (30/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 10:35 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (30/09/2022)

Aprobare BNR modificari in conducerea bancii