Update articol:

12 candidați pentru Consiliul Bursei, candidatul BERD nu a depus dosarul complet

12 candidați s-au înscris pentru funcția de administrator al Bursei de Valori București, pentru alegerile din 20 noiembrie, iar dosarul depus de Volker POTTHOFF, candidat din partea BERD nu a fost complet.

Așa cum a mai scris Financial Intelligence, Dragoș Neacșu – fost CEO Erste Asset Management, Radu Hanga – președintele Asociației Administratorilor de Fonduri, și Dan Paul – președintele Asociației Brokerilor, țintesc funcția de președinte al Bursei de Valori București.

De asemenea, SIF Transilvania, care are 8,47% din BVB (conform raportării la jumătatea anului), îl susține pe Ștefan Szitas, membru al Directoratului SIF3, pentru postul de membru în board. Totodată, Mihaela Bîciu, CEO Tradeville, și Răzvan Raț, director general adjunct BRK Financial Group, vor posturi în CA.

Lista candidaților nu conține nume noi, pe lângă cele anunțate deja de Financialintelligence.ro

Potrivit BVB, propunerea de candidatura din partea actionarului BERD pentru dl. Volker Potthoff a fost inaintata in termenul din convocatorul AGA, insa insotita doar de o parte din documente, fiind transmise ulterior termenului de 23.10.2019 si alte documente. La data prezentei insa din dosarul de candidatura a dlui. Volker Potthoff lipsesc actele de studii, cazierul judiciar si cazierul fiscal. Termenul pana la care orice actionar interesat putea face propuneri de candidati insotite de dosarul de candidatura, asa cum este mentionat in Convocator, Nota catre actionari privind alegerea membrilor si Presedintelui Consiliului Bursei, precum si in Procedura pentru alegerea membrilor si Presedintelui Consiliului Bursei, inaintata actionarilor spre aprobare la punctul 1 de pe ordinea de zi, a fost 23.10.2019, ora 18:00.

De drept, au fost înscriși în cursă actualii administratori BVB. Dintre aceștia, președintele Lucian Anghel nu și-a depus documentația, după cum a anunțat anterior.

Volker Potthof este trecut pe buletinul de vot.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020