Update articol:

Dragoș Neacșu – fost CEO Erste Asset Management, Radu Hanga – președintele AAF, și Dan Paul – președintele Asociației Brokerilor, țintesc funcția de președinte BVB

*SIF Transilvania îl susține pe Ștefan Szitas, alte SIF-uri nu au candidați proprii

Dragoș Neacșu – fost CEO Erste Asset Management, Radu Hanga – președintele Asociației Administratorilor de Fonduri, și Dan Paul – președintele Asociației Brokerilor, țintesc funcția de președinte al Bursei de Valori București, potrivit mai multor surse din piața de capital. Dragoș Neacșu a confirmat, pentru financialintelligence.ro, depunerea candidaturii pentru conducerea BVB – ca membru și președinte CA.

Conducerea Erste Asset Management GmbH l-a numit pe Horia Braun-Erdei în poziţia de preşedinte executiv (CEO) al Erste Asset Management România, iar schimbarea va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie, conform unui comunicat al companiei, care arată că Dragoş Neacşu s-a dedicat unor planuri personale.

BVB va ține alegeri pentru un nou Consiliu de Administrație, la Adunarea Generală din 20 noiembrie, însă candidaturile se depun până mâine la ora 18.00. BVB va face publică lista candidaților abia pe 6 noiembrie.

De drept, sunt înscriși pentru alegeri actualii administratori – Lucian Claudiu Anghel, Radu HANGA, Claudia Gabriela Ionescu, Valerian IONESCU,  Gabriel MARICA, Octavian MOLNĂR,  Otto Emil NAEGELI, Robert Cosmin Pană, Dan Viorel PAUL, însă unii dintre ei și-au pierdut susținerea acționarilor. De exemplu, Lucian Anghel a anunțat, recent, că nu mai dorește o poziție în boardul BVB.

SIF Transilvania, care are 8,47% din BVB (conform raportării la jumătatea anului), îl susține pe Ștefan Szitas, membru al Directoratului SIF3, pentru postul de membru în board, însă deținerea îi permite să mai aloce voturi și altui candidat. Se pare că alte SIF-uri nu și-au desemnat candidați proprii pentru conducerea Bursei. SIF Moldova are o deținere de 4,32% din BVB, SIF Muntenia – 4,36%, SIF Oltenia – 4,76%, conform rapoartelor semestriale.

Alegerile se vor face prin metoda votului cumulativ, iar, potrivit estimărilor din piață, pe baza experiențelor de cvorum anterioare, un candidat are nevoie de o susținere de 7-8% pentru a-și asigura intrarea în board.

Până acum, în piață, cel mai des este pomenit numele lui Radu Hanga, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF), drept candidatul cu cele mai multe șanse pentru președinția BVB.

Pe ordinea de zi a AGA BVB se găsesc: aprobarea Procedurii pentru alegerea membrilor si Presedintelui Consiliului Bursei, Alegerea prin metoda votului cumulativ a membrilor Consiliului Bursei, pentru un mandat de 4 ani, incepand cu data validarii individuale de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara si contractarii asigurarii pentru raspundere profesionala, Alegerea Presedintelui Consiliului Bursei.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017