Update articol:
PREMIERĂ

Acționarii SIF Moldova votează pentru schimbarea denumirii în ”EVERGENT INVESTMENTS” și adaptarea Actului Constitutiv la prevederile legii FIA

fonduri de investitii performante

*Doroș: Am generat profituri în medie de 100 milioane lei în ultimii 10 ani și randamente cu două cifre în  linie și peste randamentul altor fonduri

 

Acționarii SIF Moldova (SIF2) au decis, în AGA de azi, pentru schimbarea denumirii în ”EVERGENT INVESTMENTS” și adaptarea Actului Constitutiv la prevederile legii Fondurilor de Investiții Alternative.

La ședință au participat 69 de acționari, cvorumul fiind de 44,2%.

În premieră o societate de investiții reușește să schimbe denumirea societății și să modifice Actul Constitutiv în conformitate cu normele fondurilor de investiții alternative.Votul Adunării generale a acționarilor SIF Moldova a fost covărșitor în favoarea acestor schimbări.

Claudiu Doroș, CEO SIF MOLDOVA, ne-a declarat: “În ultimii ani, ne-am diversificat modelul de business, pentru a deservi cât mai bine interesele acționarilor noștri, oferindu-le randamente peste piață printr-o politică  predictibilă combinată atât cu cash-dividend cât și cu programe de răscumpărare frecvente, ceea ce ne-a adus un nivel ridicat de încredere. Prioritatea noastră este investim continuu pentru a crea valoare pe termen lung pentru investitorii noștri.

Am urmărit o strategie bine articulată și într-un mod colaborativ, Boardul împreună cu specialiștii din companie, am investit în sectoare strategice ca cel financiar-bancar, energetic și utilități, bine reprezentat la BVB dar și în proiecte private-equity în domeniile imobiliar și agribusiness.

Ne amintim zilnic că suntem aici pentru interesele acționarilor noștri. În consecință suntem concentrați pe a dezvolta strategia ultimilor ani de a aduce randamente constante și consistente acționarilor noștri și a crea o cultură durabilă și distinctă în acest sens. Am generat profituri în medie de 100 milioane lei în ultimii 10 ani și randamente cu două cifre în  linie și peste randamentul altor fonduri.

Iată că și două prestigioase firme internaționale de audit KPMG și Delloitte, cu care colaborăm de mai mulți ani, apreciază muncă profesioniștilor noștri din Departamentul financiar validând conformitatea situațiilor noastre financiare an de an.

Odată cu noua legislație europeană, am simțit nevoia unui rebranding, ce ne poziționează în domeniul investititorilor financiari din România și regiune și demonstrează valorile reînnoite. Noul brand reflectă o companie cu mentalitate deschisă, cu fler investițional, ce apreciază curajul și a cărei credință în potențialul creator de valoare al capitalului românesc este completată acum de ambiția de a deveni un jucător cu anvergură europeană, reputat și respectat. Noul nume vorbește despre o emergență spectaculoasă și în același timp despre durabilitate -”ever”. Sloganul “Drive for performance” exprimă un avânt continuu, anduranța echipei de profesioniști, ce valorifica resursele printr-o abordare riguroasă, inteligentă și creativă în strategiile de business pentru a livra performanță.

Mă bucur că acționarii au înțeles importantă acestor schimbări și le mulțumim tuturor pentru votul lor. De asemenea, mulțumim pentru colaborare experților din sectorul Piața de Capital, al ASF, care ne-au îndrumat în aplicarea noului cadru legal european transpus în România, cât și Asociației Administratorilor de Fonduri și Bursei de Valori București, cu care avem colaborări deosebit de bune pe diverse proiecte.”

Compania precizează că, deși votate de acționari, modificările vor intra în vigoare doar după avizul Autorității de reglementare.

Potrivit SIF Moldova, logo-ul a fost creat sub inspirația conceptului de forță a oportunităților și face o trimitere directă către simbolul recognoscibil al piețelor financiare – taurul. “Identitatea noului brand arată o companie de investiții modernă, animată de valori progresiste, cu un mindset deschis, care apreciază curajul, dar și responsabilitatea investițională, a cărei credință în potențialul creator de valoare al capitalului românesc este completată acum de ambiția de a deveni un jucător cu anvergură europeană, reputat și respectat”, precizează conducerea SIF Moldova.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022