Update articol:
Cybersecurity Forum 2021

Adrian Ciocan, Superbet: Am făcut investiții importante în zona de securitate cibernetică – VIDEO

Adrian Ciocan Superbet

Superbet a făcut investiții importante în zona de securitate cibernetică și a devenit hub tehnologic, a spus Adrian Ciocan, Chief Information Security Officer, Superbet, la Cybersecurity Forum 2021 by Financial Intelligence.

El a spus: “Pe noi ne-a afectat direct pandemia, pentru că avem peste 1.000 de locații în care furnizăm servicii către clienții de retail. Așa cum alte instituții sau firme au grăbit digitalizarea, la noi a fost o parte de convergență către zona de online și mobile, mai rapidă,  exact din acest motiv. Avantajul nostru a fost că managementul a avut, în urmă cu trei ani, viziunea de a începe această transformare și, în acest moment, Superbet a devenit, cel puțin pe zona de verticală tehnică, un mare hub tehnologic. Decizia cheie pentru Superbet a fost să atragă cât mai multe tehnologii noi – am început procesul de retehnologizare în urmă cu câțiva ani – și de a face achiziții strategice în tehnologie. Am achiziționat companiile care dezvoltă produsele pe care noi le folosim, inclusiv startup-uri în domeniul inteligenței artificiale. Doar așa putem acum să oferim servicii sigure către clienții noștri.”

Pentru că jocurile de noroc fac parte din zona recreativă, socială, clienții mergeau în agenții și și pentru a interacționa între ei, spune Adrian Ciocan: “Este motivul pentru care am gândit și implementat o platformă socială proprie, un Facebook al pariorilor să spunem, direct în aplicația mobilă. Atfel, clienții, care înainte se duceau si se întâlneau în agenție, acum pot schimba informații, în timp real, în timpul unui meci, în timpul unei partide de tenis sau al oricarui alt eveniment sportiv la care se uită împreună”, a detaliat acesta.

Reprezentantul Superbet spune ca, pe fondul pandemiei, echipele care lucrau cu clienții au fost nevoiți să se mute să lucreze de acasă, să primească echipamente: „Înainte, erau zone critice la care aveau acces doar de la birou. A trebuit să le securizam și să le furnizam acces de la distanță.”

Superbet s-a concentrat și în zona de conștientizare a clienților, a mai spus Adrian Ciocan, precizând că, astfel, clienții au început să facă raportări, inclusiv cu privire la pagini fake Superbet, apărute pe diferite platforme în mediul social.

Domnul Ciocan a mai spus: „Am făcut în ultimul an investiții importante în zona de securitate cibernetică. A fost destul de greu să aducem în ultimii ani resurse calificate în zona cyber. Așa cum știm, piața este destul de mică și nu sunt foarte multe resurse. Am reușit să aducem patru specialiști noi în ultimele 10 luni în cadrul echipei de securitate. Mai mult, am reușit să implementăm un security operation center, externalizat către unul dintre cei mai mari furnizori de servicii 24/7 pe securitate informatică.”

Potrivit domnului Ciocan, serviciile de plăți sunt externalizate, dar Superbet se ocupă de tot ce înseamnă securizarea celorlalte tranzacții decât cele financiare, devenind owner pe platforma dezvoltată.

„Am făcut mari investiții pentru a dezvolta produse cat mai sigure pentru clienții noștri și pentru a securiza tot ce înseamnă tranzacții financiare sau sociale”, a explicat CISO Superbet, menționând și că aplicația mobilă a fost supusă inclusiv unor teste de penetrare de către un mare vendor din zona de securitate cibernetică.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014