Update articol:

Ajutor de stat de peste 98 milioane de lei pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara

Sursa foto: cenhd.ro

Guvernul a aprobat joi o hotărâre privind acordarea ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. (în insolvență), pentru anul 2020.

Ajutorul de stat este sumă totală de 98.255 mii lei pentru anul 2020, dat integral de la bugetul de stat, prin Ministerul Economiei, în vederea suportării costurilor excepţionale ale unităţilor intrate în proces de închidere definitive, costuri care nu sunt legate de producţia curentă.

Nerespectarea de către Complexul Energetic Hunedoara a condiţiilor prevăzute prin Decizia Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive determină aplicarea de către Ministerul Economiei a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutoarelor de stat.      

Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. are ca obiect de activitate producţia, furnizarea şi comercializarea energiei electrice pe bază de huilă, producerea, dispecerizarea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, desfăşurarea de activităţi de cercetare geologică pentru descoperirea rezervelor de huilă, exploatarea zăcămintelor de huilă, mentenanţă.

Ajutor de stat de peste 26 milioane de lei pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (29/05/2020)

Incetare Mandat Reprezentanti Permanenti, Numire Reprezentanti Permanenti

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017