Update articol:

Alexandru Petrescu: ”Poșta Română trece pe o pierdere severă după ce dispar din pix peste 4, 7 milioane de lei/lună”

Poșta Română trece pe o pierdere severă după ce dispar din pix peste 4, 7 milioane de lei/lună (peste 50 milioane lei/an) în urma reducerii comisionului de distribuție a pensiilor, prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat (art.19) pentru 2020, de la 1,1% la 1%, privând compania de un venit justificat și fundamentat, obligând-o în același timp la a opera sub cost acest serviciu indispensabil pentru milioane de pensionari, consideră Alexandru Petrescu, fostul ministru al comunicațiilor.

Este o decizie cu perspectivă pe termen scurt de a elimina această companie din piața poștală, nepricepere și incompetență sau motiv de concedieri colective forțate? Nu știm și nu putem ști atât timp cât asumarea răspunderii pentru legea bugetului/ legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020 va face orice dezbatere imposibilă și niciun demnitar din Guvernul Orban nu va fi în poziția de a își explica decizia în fața Parlamentului României. 

Oamenii Poștei și această companie merită sprijinul guvernului și atenția necesară pentru relansare, nicidecum sa fie adusă în pragul deznădejdii financiare. Nu cred că vreun oficial al Poștei Române, care să și înțeleagă contextul economic și financiar al companiei sau vreun reprezentant al actualului minister cu atribuții în acest domeniu poate încuviința un astfel de demers. 

Creșterea comisionului de distribuție pensii de la 1% la 1,1% a fost făcută sub mandatul meu de ministru al comunicațiilor, la sfârșitul anului 2018, pentru a reflecta cu acuratețe efortul financiar al companiei pentru distribuția pensiilor și alături de capitalizarea din 2018, a fost parte din strategia de relansare economică a acestei companii de tradiție. 

Degringolada urmată de desființarea MCSI și lipsa unui ministru de resort care să își spună cuvântul, începe sa facă victime: astăzi Poșta Română.
Trag acest semnal de alarmă și solicit revenirea imediată a comisionului de distribuție pensii la 1,1% pentru a nu curma existența unei companii cu 25000 de oameni și 150 de ani de tradiție, a scris Petrescu pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie