Update articol:

Allevo și DocProcess vor dezvolta produse fintech unice pe piața europeană, pe bază de Inteligență Artificială

* Cele două companii vor dezvolta produse fintech unice pe piața europeană, pe bază de Inteligența Artificială * În cadrul aceluiași parteneriat, Allevo și DocProcess vor oferi servicii integrate de automatizare pentru bănci și companii

Producătorul de software financiar Allevo și compania de automatizare a proceselor financiar-contabile DocProcess și-au anunțat astăzi parteneriatul tehnologic, colaborând  pentru a asigura interoperabilitatea sistemelor proprii, dar și pentru a livra servicii unice pe piața europeană, dedicate băncilor și clienților corporate.

Allevo oferă servicii software care ajută instituțiile financiare, companiile și administrația publică să proceseze tranzacții financiare și să se conformeze reglementărilor și standardelor în vigoare, potrivit unui comunicat de presă, în timp ce DocProcess furnizează servicii de automatizare a proceselor financiar-contabile, de achiziții și logistică, fiind unul dintre principalii promotori ai facturării electronice susținute de Inteligență Artificială, OCR și RPA.

Potrivit comunicatului, colaborarea dintre cele două companii asigură un set complet de servicii pentru bănci și corporații, care sunt astfel scutite de operațiuni manuale și de timpul dedicat sincronizării și procesării. Soluția automatizează fluxurile dintre ERP-uri și sistemele de core banking, precum și cele dedicate procesării documentelor pe fluxurile de Purchase 2 Pay și Order 2 Cash. 

“Scopul nostru, prin acest parteneriat, este să concepem un ecosistem digital în care furnizorii, cumpărătorii și băncile, precum și fintech-urile tot mai numeroase, să poată colabora 100% digital prin fluxuri armonizate și automatizate. Având în vedere cele 2 directive europene – PSD2 (Open Banking) și EU 55/2014 privind obligativitatea facturării electronice pentru achizițiile publice, credem că acum este momentul oportun să venim cu soluții integrate, pentru toți acești jucători”, a declarat Liviu Apolozan, CEO DocProcess.

“Echipele DocProcess și Allevo au conceput o serie de soluții software care pun la dispoziția instituțiilor financiare un flux complet automatizat, bazat pe standardele și reglementările impuse”. – Sorina Bera, CEO Allevo.

În plus, parteneriatul implică și dezvoltarea unor noi produse FinTech unice pe piața internațională, dedicate băncilor și FinTech-urilor. Aceste produse vor ușura semnificativ efortul operațional depus pentru activități de factoring și creditare și deschid oportunități de noi servicii către clienții băncilor, bazate pe Inteligență Artificială și comunicare prin API-uri.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022