Update articol:

Amenzi de la ASF pentru trei administratori SIF Transilvania, apropiați ai fostului președinte executiv Mihai Fercală

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat trei administratori ai SIF Transilvania (SIF3) – Ștefan Szabo, Gheorghe Luțac și Dumitru Carapiti, pentru lipsa gândirii independente și lipsa guvernanței, arată un raport transmis Bursei de Valori București.

Szabo a fost amendat cu 25.000 lei, Luțac – cu 15.000 lei, iar Carapiti – cu 20.000 lei. Cei trei sunt susținători ai fostului președinte executiv al SIF Transilvania MIhai Fercală.

VEZI AICI DECIZIILE ASF, inclusiv motivările 

ASF menționează că Ștefan Szabo a convocat o ședință de Consiliu de Supraveghere, invocând calitatea de președinte, încălcând prevederile statutare. De asemenea, potrivit ASF, cei trei administratori amendați nu au recunoscut încetarea mandatului lui Mihai Fercală, conform dizpozițiilor ASF. De asemenea, cei trei au ignorat deciziile instanțelor legate de confirmarea calității de membru CS a lui Constantin Frățilă, mai menționează Autoritatea.

ASF aduce în discuție și evenimentele de la CS din 19 martie, când “Mihai Fercală le indică unor membri CS (Szabo, Luțac, Carapiti) ce să facă și dacă au procedat sau nu corect în adoptarea diferitelor măsuri”.

In luna mai,  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a autorizat modificările intervenite în componența conducerii S.I.F. Transilvania S.A., ca urmare a numirii domnului Marius Adrian Moldovan și a domnului Răduță-Gib Tony-Cristian în calitate de membri ai Directoratului acestei societăți. Ulterior, a fost avizat si Radu Roșca drept membru al Directoratului.

Deciziile ASF și numirea noului Directorat au avut loc după un nou conflict la vârful SIF Transilvania, după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Pe rolul instanțelor, sunt în derulare mai multe procese legate de deciziile CS, dar și ale ASF.

BVBStiri BVB

BIOFARM S.A. (BIO) (13/08/2020)

Raport semestrial S1 2020

MedLife S.A. (M) (13/08/2020)

Disponibilitate raport S1 2020 si detalii teleconferinta