Update articol:

Apele Române: Sancțiuni în valoare de 190.000 lei pentru exploatarea ilegală a unor agregate minerale

Sursa foto: Facebook

Apele Române şi Poliţia Română au dat amenzi de 190.000 de lei pentru exploatarea ilegală a unor agregate minerale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Apelor Române.

Aceștia explică: “În perioada 14 – 17 iulie, echipe de inspectori din cadrul Apele Române Olt, Apele Române Prut-Bârlad și Apele Române Banat, ale Inspectoratului General al Poliței București și ale Inspectoratelor Județene de Poliție au verificat activitatea de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidrografic Mureș, respectiv din județele #Mureș, #Hunedoara și #Alba. Fiecare echipă a fost însoțită de un topograf autorizat.

În cadrul acestor controale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 190.000 lei. Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, tehnologia de exploatare folosită, existența bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor. De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la stațiile de sortare – spălare de agregate minerale.

𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐠𝐚𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐥𝐛𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯 𝐚𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐧𝐚̂𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥 𝐬𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐢𝐚𝐫, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐧𝐢𝐬𝐢𝐩, 𝐩𝐢𝐞𝐭𝐫𝐢𝐬̦ 𝐬̦𝐢 𝐩𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐚𝐥𝐛𝐢𝐞, 𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫.

Acțiunile de verificare și control comun între Apele Române și alte instituții abilitate vor continua la nivel național până la sfârșitul anului.”

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021