Update articol:

ASF a avizat reducerea capitalului social al SAI Certinvest, de la 13,02 milioane de lei, la 3,98 milioane de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat, astăzi, modificările intervenite în modul de organizare și funcționare al societății SAI Certinvest, ca urmare a schimbării componenței conducerii, precum și a reducerii capitalului social de la 13.024.365,86 lei la 3.988.322,56 lei, potrivit unui comunicat ASF.

Horia Gusta, directorul general al Certinvest, ne-a precizat că operațiunea de reducere a capitalului social s-a efectuat în august 2018 pentru alinierea la cerințele legislației în vigoare.

“Din perspectiva structurii Consiliului de Adminsitrație, Adunarea Generală a Acționarilor a hotărât numirea unei persoane cu vastă experiență în zona serviciilor financiare și care va fi supusă procesului de autorizare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară conform procedurilor în vigoare. Odată cu autorizarea de către ASF vom anunța oficial structura de conducere”, a mai transmis el.

Eugen Voicu, fondator și acționar majoritar al administratorului de fonduri Certinvest (cu un pachet de 83,3%), a renunțat la funcția de președinte al companiei, după cum ne-a transmis ASF, în ianuarie.

La finalul lunii decembrie 2018, Certinvest avea în administrare active totale de 246.5 milioane lei, reprezentând o cotă de piață de 0,6%, potrivit datelor Asociației Administratorilor de Fonduri.