Update articol:

Belgia: Primarul din oraşul Bruges înjunghiat; anchetă pentru tentativă de omor

Primarul oraşului Bruges a fost înjunghiat în zona gâtului, sâmbătă, de un bărbat care a fost arestat imediat după atac, a anunţat parchetul, confirmând informaţii din presa flamandă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Dirk De fauw, în vârstă de 62 de ani, de profesie avocat, a fost dus la spital unde a fost operat şi starea lui este ”stabilă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a parchetului, Céline D’havé, fără a face precizări.

Ea a confirmat că a fost deschisă o anchetă pentru ”tentativă de omor” şi încredinţată unui judecător de instrucţie.

Dirk De fauw a scris pe Facebook: “Starea mea este destul de bună acum. Vreau să mulțumesc în mod expres personalului spitalului AZ Sint-Jan pentru îngrijirile bune pe care mi le-au oferit. De asemenea, doresc să mulțumesc tuturor persoanelor care și-au exprimat sprijinul și mi-au urat însănătoșire grabnică. Rămân pozitiv și sper să mă întorc la muncă cât mai curând posibil.”

Procuratura nu a furnizat nicio informaţie cu privire la bărbatul arestat. Conform primelor elemente raportate de mass-media, faptele ar fi fost comise la sfârşitul dimineţii în sau în apropierea firmei de avocatură a victimei, în cartierul Sint-Andries (Saint-André).

Autorul ar putea fi un client sau un fost client al avocatului, ”cu un trecut psihiatric”, a scris cotidianul Het Laatste Nieuws pe site-ul său, informaţii pe care parchetul nu este deocamdată în măsură să le confirme.