Update articol:

Biden îşi doreşte în continuare un summit cu Putin, dă asigurări un înalt responsabil american

Joe Biden Sursa foto: Facebook

Preşedintele SUA, Joe Biden, îşi menţine propunerea de a organiza un summit cu omologul său rus Vladimir Putin “în următoarele luni”, estimând că o întâlnire este “crucială” pentru “a pune capăt escaladării înainte ca ea să degenereze”, a declarat joi un înalt responsabil american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După anunţarea unei serii de sancţiuni financiare severe şi a expulzării a zece diplomaţi ruşi în post în SUA, drept răspuns la un atac cibernetic de amploare imputat oficial Moscovei, acest responsabil a precizat că o parte dintre represaliile americane “vor rămâne secrete”.

El nu a precizat dacă este vorba despre un contraatac informatic sau despre o altă ripostă.

“Măsurile pe care le anunţăm astăzi reprezintă riposta noastră publică, care dorim să fie percepută drept fermă, dar proporţională”, a adăugat acest responsabil în cadrul unui briefing pentru jurnalişti.

“Vrem să spunem cu claritate că nu avem nicio dorinţă de a alimenta o escaladare cu Rusia”, a insistat el, dând asigurări că Joe Biden l-a informat pe Vladimir Putin despre aceste represalii în cursul convorbirii telefonice din această săptămână.

În cadrul aceleiaşi conversaţii, preşedintele american a făcut oferta organizării unui summit “într-o ţară terţă (…) în următoarele luni”.

“Ruşii nu au răspuns încă (…) dar noi credem că în umătoarele luni va fi crucial pentru cei doi lideri să se întâlnească şi să discute despre toate problemele pe care le prezintă relaţia noastră”, a explicat acest responsabil.

El a estimat că un astfel de summit ar urma să permită “găsirea unui mod stabil şi eficient de a avansa pentru a stopa orice escaladare înainte ca ea să degenereze”.

El a avertizat însă că SUA îşi rezervă dreptul de a răspunde la o eventuală contra-ripostă rusă, în funcţie de amploarea acesteia.

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (21/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (21/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 13.09.2021