Update articol:
RAPORT 9 LUNI

Bittnet raportează venituri de 308 milioane lei, profit operațional de 5.8 milioane și o pierdere brută de 4.4 milioane lei, integral din reevaluari mark-to-market

Bittnet Group raportează venituri consolidate de 112,6 milioane de lei pentru anul 2021

Grupul Bittnet a înregistrat venituri de 308 milioane lei, în primele nouă luni, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Marja brută a urcat la 53 milioane lei, înregistrând o creștere de 20% comparativ cu T3 2023, iar EBITDA a ajuns la 13,5 milioane lei, cu o evoluție de 10% față de anul precedent. Profitul operațional a fost de 5,8 milioane lei, similar cu perioada de 9 luni din 2023, potrivit unui comunicat.

Rezultatul non-operațional (financiar) este o pierdere de 10 milioane lei, ce include o ajustare mark to market a deținerii Bittnet în Softbinator în valoare de 4,4 milioane lei. Astfel, rezultatul brut la 9 luni este negativ: -4,39 milioane lei, potrivit comunicatului.

În ceea ce privește planurile pentru finalul de an, Bittnet se află în ultima fază de livrare a proiectelor programate, iar informațiile disponibile în prezent pentru stadiul proiectelor de la finalul anului dau încredere că va atinge țintele bugetate.

„În acest trimestru, am făcut pași importanți pentru a răsplăti încrederea acționarilor noștri. Tranzacția cu FORT SA și programul de răscumpărare de acțiuni proprii sunt acțiuni concrete care reflectă angajamentul nostru față de aceștia. În paralel, unificarea pilonului de Infrastructură digitală sub brandul Dendrio reprezintă o evoluție strategică menită să ne consolideze poziția pe piață, având în vedere că acest pilon reprezintă aproximativ 80% din business-ul nostru. La final de an, vom trage cu toții, ca o echipă unită, pentru a îndeplini obiectivele propuse.” a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group

Mai jos, descrise pe larg, cele trei acțiuni definitorii pentru trimestrul 3, potrivit companiei:

  1. Răscumpărarea acțiunilor proprii BNET – Ca parte a angajamentului Bittnet de a răsplăti acționarii pentru încrederea acordată, compania a demarat primul program de răscumpărare de acțiuni proprii. Până la 30 septembrie, au fost răscumpărate 1.822.931 acțiuni, iar până la data publicării acestui raport, numărul acestora a depășit 3 milioane de acțiuni (0,5% din totalul acțiunilor BNET), cu scopul de a fi anulate.
  2. Vânzarea pachetului majoritar din FORT SA – Bittnet a semnat un acord pentru vânzarea pachetului majoritar din FORT SA, companie de securitate cibernetică din portofoliul grupului. Tranzacția, care este estimată să aducă 11,7 milioane lei ca profit financiar, va contribui la rezultatele financiare ale grupului. Se așteaptă aprobarea din partea Consiliului Concurenței pentru finalizarea acestei tranzacții.
  3. Integrarea companiilor din pilonul de Infrastructură Digitală sub brandul Dendrio – Grupul a continuat transformarea în direcția unei echipe integrate cu competențe multiple și o structură organizațională nouă, consolidându-și astfel poziția pe piață. Acesta reprezintă un pas important în procesul de transformare a Bittnet într-un jucător de impact regional și european, susținut de o echipă de management capabilă să ducă mai departe ambițiile grupului pentru perioada 2024 – 2027.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/12/2024)

Tranzactii intre parti afiliate - DEER - EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/12/2024)

Tranzactii cu actiunile si obligatiunile Bittnet - membru Comitetul de Audit

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (04/12/2024)

Modificare Contract CTE Iernut