Update articol:
COMUNICAT

Christof Industries anunță restructurarea unei filiale din România pentru a proteja companiile la nivel local

  • Operațiunile din România sunt stabile, toți angajații își păstrează locurile de muncă, toate salariile sunt plătite la timp, potrivit companiei

Christof Industries anunță restructurarea unei filiale din România pentru a proteja companiile la nivel local, potrivit unui comunicat.

Una dintre cele patru companii deținute de  Christof Industries Global (CIG) în România, respectiv societatea responsabilă de derularea proiectelor externe, JCR Christof Services SRL (JCRS), a depus în instanță, la 20 ianuarie anul acesta, o procedură de restructurare pentru a proteja companiile românești ale grupului, arată comunicatul. Christof Industries are peste 3.100 de angajați români la nivel local.

Grupul internațional, care cuprinde 26 de companii individuale și filiale în 16 țări, a început procesul de restructurare în toamna anului 2022, după ce a fost afectat de inflație și dificultăți în lanțul de aprovizionare, în contextul crizei Covid și al războiului din Ucraina.

JCRS, care a fost înființată inițial pentru proiecte externe speciale, are în prezent activitatea oprită și doar șase angajați cu jumătate de normă, necesari în scopuri administrative, mai transmite compania:  “Aceasta este SINGURA procedură de restructurare care afectează o companie românească parte a grupului Christof Industries. De asemenea, niciun loc de muncă nu va fi afectat de procedura de restructurare a JCRS în România.”

Am luat toate măsurile necesare pentru a proteja și securiza din punct de vedere financiar afacerea noastră în România, și suntem capabili, atât financiar, cât și operațional, să ne îndeplinim promisiunea față de clienții și angajații noștri. Credem cu tărie în strategia noastră de a sprijini decarbonizarea în industria petrolieră și de a deveni lider în implementarea de soluții durabile și inovatoare pentru acest sector. Operațiunile noastre din România sunt un model de urmat în acest sens și, prin reorganizare, punem baza unui viitor de succes”, spune Natalie Christof, Director de Afaceri Corporative și Ofițer ESG pentru grupul Christof Industries.

Compania mai arata: “Entitățile românești ale Christof Industries sunt un grup matur de companii, cu rădăcini puternice în industrie, asigurând răspuns imediat la cerințele pieței. O dovadă a eforturilor permanente depuse de grup pentru a-și proteja companiile este reorganizarea cu succes a principalei filiale din Austria, Christof Industries Austria (CIA), care a fost finalizată oficial luna aceasta”.

Peste 3.100 de angajați lucrează în trei dintre cele patru companii românești ale Christof Industries – Christof E&P Services SRL (JCE), Christof MB Well (CMB) și Christof Surface Services SRL (CSS).

JCE, CMB și CSS nu sunt interconectate cu entitățile aflate în restructurare, sunt pe deplin operaționale și vor continua să-și deruleze proiectele fără sincope, au mai transmis reprezentantii grupului: “Christof Industries a demonstrat performanțe de top în materie de siguranță și operațiuni, având un plan de recuperare pentru a plăti subcontractanții. Grupul are în derulare proiecte pe termen lung (între 6-8 ani) cu jucători cheie din industria petrolului și gazelor naturale. Christof Industries mizează pe echipa puternică de angajați, pe o structură financiară stabilă care susține contextul economic actual și pe relațiile tradiționale bune cu clienții și furnizorii.”

În România, Christof Industries și-a început activitatea în 2005 și lucrează în principal în industria petrolului și gazelor.

In ianuarie, Financial Intelligence a scris ca două companii româneşti au cerut în decembrie deschiderea procedurii insolvenţei  pentru pentru două firme cu acţionariat austriac, care fac parte dintr-un grup care controlează domeniul serviciilor petroliere din România.

Astfel, GAMADO SERVICE SRL a cerut deschiderea procedurii insolvenţei pentru JCR CHRISTOF SERVICES, iar ARGENTA SRL a cerut insolvenţa J CHRISTOF E&P SERVICES, două firme care au aceiaşi acţionari.

Potrivit surselor noastre, Christof Industries Austria este unul din prestatorii de servicii OMV Petrom.

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023