Update articol:

Clotilde Armand: Am cerut ANCOM să verifice dacă este vreo problemă cu nivelul radiaţiilor unde va fi Şcoala Regală

Foto Facebook Foto Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat ANCOM să verifice dacă este vreo problemă cu nivelul radiaţiilor în imobilul din bulevardul Poligrafiei nr. 4, unde vrea să înfiinţeze Şcoala Regală, şi a precizat că angajaţii ADP care vor fi mutaţi din această clădire nu vor mai beneficia de spor de antenă, banii urmând a fi investiţi în educaţie şi şcoli.

“Angajaţii de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supăraţi, pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Şcoală Regală. Sunt aproape 100 de angajaţi. O parte sunt relocaţi în Piaţa Mureş şi o altă parte în clădirea din şoseaua Odăi. Astăzi am aflat uluită că toţi aceşti angajaţi beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu şi multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administraţie, în baza unei expertize realizate de o firmă privată, iar de atunci şi până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM şi am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiaţiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mic decât limitele legale”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea menţionează că a solicitat tuturor instituţiilor subordonate şi direcţiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu să-şi actualizeze expertizele de măsurare a radiaţiilor cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

“Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în bd. Poligrafiei nr. 4, Sector 1, de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar ‘Şcoala Regală'”, prevede unul dintre proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi.

Conform acestuia, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia imobilul şi să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, în Sectorul 1 se înregistrează o supraaglomerare a claselor de curs din unităţile de învăţământ preuniversitar, iar imobilul vizat, cu suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, nu este folosit la întreaga capacitate. În acest imobil avea sediul şi Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1, instituţie care a fost desfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului local din decembrie 2020, potrivit Agerpres.

Primăria Sectorului 1 vrea să înfiinţeze “Şcoala Regală”, amplasată în zona Casei Presei Libere

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (13/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021 - versiune limba Engleza

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator